Otkazi na HRT-u zbog lažnih diploma

Stručne službe Hrvatske radio-televizije proveravale su dokumente o stručnoj spremi zaposlenih i dosad su pronašle 16 lažnih dokumenata – četiri lažne diplome i dvanaest srednjoškolskih svedočanstava.

Svi zaposleni s tim dokumentima dobili su otkaz.

Iz ovog medija su poručili da nastavljaju postupak provere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih. Cilj je kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sistem zapošljavanja, navode u HRT-u, prenosi Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provere početkom prošle godine pronađene četiri neverodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provera svedočanstava i ostalih dokumenata uslovljenih radnim mestima na HRT-u.

"Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da poseduju neverodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je prosleđena na dalje postupanje nadležnim državnim telima", ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mestima bili zaposleni sa lažnim diplomama. Kako se saznaje, reč je o računovođi, radnici u razmeni video-materijala, te majstoru rasvete.

Prema poslednjim podacima, HRT je imao 2.851 zaposlenih.

Autor: RTS, Index

  • Milan Spasic

    10.02.2016 13:24
    Ma jel' moguce ovako nesto kod nasih "civiliziranih susjeda". Prosto covek da ne poveruje..
  • makijaveli

    09.02.2016 21:17
    a ostalo
    A sta bi tek bilo kada bi se krenulo u ostala drzavna i partijska preduzeca, pa to bi bio haos !
  • Brus Vilis

    09.02.2016 15:36
    Da li možete da zamislite ovakvu službu u RTS-u? Ili možda u Skupštini Srbije? Posle takve provere država bi ostala bez rukovodstva, počev od predednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.