Fejsbuk pesnički festival od 15. aprila na Novosadskom sajmu

Sedmi Evropski Fejsbuk pesnički festival održaće se od 15. do 17. aprila na Novosadskom sajmu, u okviru 22. Međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Organizatori pozivaju pesnike iz Evrope i celog sveta da uzmu učešće slanjem neobjavljene pesme na maternjem jeziku i time steknu mogućnost da govore svoje stihove na Salonu knjige, sretnu svoje Fejsbuk prijatelje pesnike i upoznaju nove iz raznih gradova i država, osvoje nagradu - objavljivanje zbirke pesama, učestvuju na festivalu putem Fejsbuka, ako su sprečeni da dođu u Novi Sad i da njihova pesma bude objavljena u zbornicima.

Festival svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz 20-ak država sveta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da njihovu virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu.

Pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju festivalu učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na Fejsbuk stranici festivala.

Najbolji pesnik će i ove godine, kao glavnu nagradu, dobiti štampanje samostalne zbirke pesama, a pesme koje uđu u uži izbor biće objavljene u zborniku u štampanoj formi, dok će sve pesme pristigle na konkurs biti objavljene na CD-u.

Žiriranje pesama se vrši dvostepeno - pobednici prethodnih šest festivala će odabrati pesme koje će ući u uži izbor (svaki član prvostepenog žirija odabira po pet pesama), dok će drugostepeni žiri iz užeg izbora odabrati glavnog pobednika manifestacije.

Pravo učešća na festivalu imaju svi koji pišu poeziju.

Program festivala podrazumeva okrugli sto na temu "Fejsbuk (i) književnost" 15. aprila, dok će se čitanje pesama na bini održati 16. i 17. aprila, kao i ostali prateći programi (promocije knjiga, tradicionalni "Otvoreni štand").

Autor: Tanjug
 

  • Gost

    10.02.2016 08:41
    Nije fb festival svaki dan na sajmu, vec "021 komentari" festival. Rukovodstvo treba ozbiljno da razmisli o ovome, ako uopste ima snage i znanja da upravlja sistemom.
    Sajam izgleda kao cirkus zbog nekolicine umno ostecenih koji javno prozivaju imenom kolege i urusavaju vec naruseni ugled sajma. Neko im je nesto obecao kad se unisti sajam, a nisu svesni da su samo orudje u rukama i da ce zavrsiti kao prezervativ posle upotrebe.
    Sposobni i radni su radili i stvarali i pre sajma i isto tako ce i posle sajma.
  • Marko

    09.02.2016 22:55
    ma da posle moraš da kupiš tu knjigu u kojoj si objavio pesmu
  • fairman

    09.02.2016 22:48
    Na Sajmu je svaki dan Fejsbuk festival ... pošto paraziti ništa ne rade ... čak je nekim teško i da se otkucaju na ID sistem ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti