Kikinda: Grad garantuje za "Zopas"

Postoje realne šanse da italijanska multinacionalna kompanija "Zopas" otvori fabriku u Kikindi, najavio je predsednik kikindske opštine Pavle Markov.
Ova komanija ima fabrike u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini, Rumuniji, a Markov se nada da će u najskorije vreme imati i u najvećem severnobanatskom opštinskom središtu, koje uskoro računa na status grada.
 
- Postignuti su dogovori potrebni za ovu fazu pregovaranja, određeni su svi bitni elementi koji će biti potrebni za potpisivanje ugovora i sada smo pokrenuli jednu vrstu istraživačkog posla. Želim da napomenem da mi još nismo zvanično potpisali ugovor sa italijanskom kompanijom, niti zvanično objavljujemo datum kada će ona početi sa radom, da u tom pogledu ne bi bilo nekih razmimoilaženja, ali veoma smo blizu jednog ovakvog čina - predočava predsednik Markov.
 
Ukoliko ova braunfild investicija bude realizovana, fabrika kompanije "Zopas" će zapošljavati nekoliko stotina radnika. Prvi čovek kikindske opštine napominje da je prethodnih dana pokazana velika zainteresovanost ovdašnjih ljudi, koji žele da rade u italijanskoj kompaniji, pa se dnevno prima oko 200 prijava.
 
- Zainteresovani za posao slobodno mogu da dođu u zgradu opštine, da se raspitaju i eventualno ostave radne biografije i da u bliskoj budućnosti očekuju poziv na stručni razgovor. Jedan od zahteva italijanske kompanije je da Opština Kikinda bude garant ovog posla. Iz tog razloga smo sve naše resurse stavili na raspolaganje ovoj kompaniji i zajednički ćemo ovaj projekat da nosimo u budućnosti - naglašava Markov, pojašnjavajući da je to osnovni razlog što je traženo da se prijem zainteresovanih radnika odvija u samoj zgradi opštine.
 
Markov je dodao da je italijanska kompanija veoma otvorena za sve radnike iz ove sredine, da neće praviti razliku između onih koji su nezaposleni i zaposlenih.
 
- Njih zanima kvalitet i predočavaju da će se boriti da pridobiju sve ono što imamo na tržištu radne snage - kaže Markov. Čelnici kikindske opštine spremno očekuju odluku Narodne Skupštine Republike Srbije da Kikinda kao sedište Severnobanatskog okruga dobije status grada, što će umnogome pomoći u nastupu pred potencijalnim investitorima.
 
- Uz posebne nadležnosti koje gradovi imaju, ako uspemo da ih iskoristimo na pravi način, otvoriće nam se veće mogućnosti za privlačenje investitora, zatim za dobijanje većih transfernih sredstava, kao i kod konkurisanja u raznim fondovima ne samo u Srbiji nego i inostranstvu - smatra Markov.
 
Autor: Dnevnik
  • zoran

    11.02.2016 15:54
    odlicno
    Ljudi su gladni u Kikindi i to sto se podsmete da ce se raditi za 21000 je odlicno.A vama kojima je to mizerno jedna poruka"Ako je to dzeparac za vasu decu,drugi ce svoju decu da hrane sa tim"
  • Gonič robova

    11.02.2016 12:27
    Ima da radite za 21 ooo u 3 smene na 3 mašine ako treba i sa fenjerom na dupetu.
  • Vlada

    11.02.2016 10:38
    ---
    Grad Kikinda garantuje da će strana multinacionalna firma da uposli buduće robove. Toliko o garanciji. O uslovima rada i mogućnošću da se preživi od rada u takvoj kompaniji gradonačelnik ni reči. I bolje što o tome ne govori jer bi inače samo lagao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina