Erdogan: Strpljene ima granice, otvorićemo kapije

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja "imati strpljena do određene granice, ali da će posle toga morati da reaguje u Siriji".
Erdogan je rekao i da je čelnicima EU jasno rekao da će doći vreme kada će Turska otvoriti kapije izbeglicama ka Evropskoj uniji.
 
- Mi smo zaustavljali ljude na vratima ka Evropi, zasutavljali smo autobuse. To se desi jednom ili dva puta, ali mi ćemo jednom te kapije otvoriti i poželeti im srećan put. To sam im rekao - rekao je Erdogan.
 
Kako je rekao, ono što je rečeno na sastanku sa briselskim liderima Donaldom Tuskom i Žan-Klodom Junkerom nije nešto čega se treba stideti. 
 
- To nije nikakva tajna i to nismo rekli samo tada i tamo, to je rečeno u svakoj prilici - rekao je Erdogan. 
 
U svom govoru, Erdogan je rekao i da Ujedinjene nacije imaju dvostruke aršine po pitanju krize u Siriji i da je neiskreno što UN apeluje na Tursku oko puštanja izbeglica iz Sirije u zemlju, a ne reaguje u samoj Siriji. 
 
- Licemerno je podsećati Tursku na njene međunarodne obaveze. Turska je uradila više od bilo koje druge države, to se vidi i po brojevima - ko je koliko ljudi primio - dodao je Erdogan. 
 
On je pozvao UN da na isti način apeluje i na druge zemlje kako bi "Turska mogla da pošalje izbeglice u te zemlje". 
 
Takođe, rekao je da ksenofobija i rasizam postaju normalni u Evropi.
 
Autor: B92

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet