UNS osudio pisanje Informera o novinarki Oliveri Kovačević

Udruženje novinara Srbije osudilo je uvredljiv ton kojim je dnevni list "Informer" pisao o urednici Radio-televizije Srbije Oliveri Kovačević i te napade ocenilo kao nedopustive.
Informer je u današnjem izdanju objavio tekst pod naslovom "Žuta Olja u sukobu interesa" sa nadnaslovom "Da li je Borkova žena nezavisna novinarka" u kome se upućuje na to da je emisija Olivere Kovačević "Da Možda Ne" proizvod političkih ambicija njenog navodnog partnera. U saopštenju, UNS je upozorio da je svođenje rada ugledne profesionalne novinarke na detalj iz njenog ličnog života novi primer seksizma i poseban vid diskriminacije.
 
"Pristup Informera svodi ženu na izbor partnera i time negira i samu mogućnost profesionalnog identiteta pripadnica ženskog roda. Takav reakcionarni napad na prava žena u Srbiji zaslužuje oštru javnu osudu", navodi se u saopštenju.
 
UNS je pozvao i poverenicu za ravnopravnost Brankicu Janković da se ovim povodom oglasi i da jasno kaže "da li stvarne ili izmišljene emocije prema nekom muškarcu mogu same po sebi predstavljati osnov sukoba interesa za jednu ženu". 
 
Autor: agencije
  • Lala

    13.02.2016 12:18
    Crnjak..
    Ne da Kurjak da ga neko kritikuje, ostali repovi dok je bio ministar balkanskog kasapina.
  • Branko

    13.02.2016 11:57
    Znaci, hocete da nas naterate da mislimo da je Olivera postena, nezavisna i narocito neutralna novinarka iako mi vidimo i cujemo da nije tako?
  • Orwell Vegan

    13.02.2016 11:49
    Lose novinarstvo
    Veoma lose, povrsno novinarstvo koje iritira gledaoce. Slicno Utisku nedelje, nase novinarstvo vrvi od amatera koji nemaju osnovu u komuniciranju i znanju, ali imaju vezu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija