Republika Srpska sa 20.000 evra pomaže haške pritvorenike

Vlada RS donela je odluku o jednokratnoj finansijskoj pomoći haškim pritvorenicima iz Republike Srpske za 2016. godinu od ukupno oko 20.000 evra (40.000 KM), saopštila je Vlada Srpske.

Tom odlukom se reguliše način i postupak pružanja jednokratnog materijalnog obezbeđenja osobama iz Republike Srpske koje su u pritvoru pri Međunarodnom krivičnom sudu za ratne zločine u Hagu, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću RS.

Način, kriterijumi i uslovi za korišćenje pojedinačne finansijske pomoći biće utvrđeni posebnim pravilnikom koji će, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, doneti Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica. "Sredstva potrebna za realizaciju ove odluke obezbediće se u budžetu Republike Srpske u okviru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica", navedeno je u saopštenju.

U Vladi ističu da će Republički centar vršiti doznaku sredstava na račun korisnika i o doznačenim sredstvima informisati Vladu Republike Srpske.

Autor: Beta

  • ns

    20.02.2016 19:15
    Dno.
  • Rusofil_IQ0

    19.02.2016 18:33
    I posle neko se cudi kad kazu za nas i rep. srpsku da su genocidne tvorevine! iskreno isto bi i rekao za balkanske zemlje, nemozete prihvatiti sopstvena zlodela, takve zemlje ni ne treba da postoje!
    Jugoslavija sa svim svojim manama (svestan sam mana!) je bila zemlja ove prcvare naon nje su tvorevina govana i sranja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).