Tri prekida sednice zbog suzavca u Skupštini Kosova

Poslanici kosovske opozicije ponovo su danas, i to u više navrata, aktivirali suzavac u Skupštini Kosova. Predsednik Skupštine Kosova suspendovao je 18 poslanika opozicije, policija je privela troje.

Na samom početku bačen je suzavac, nakon čega je određena pauza. Kada su se poslanici vratili u salu, bačen je i drugi put.

Poslanici su ponovo napustili skupštinsku prostoriju a kako je agenciji Beta rekao poslanik Nenad Rašić, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji suspendovao je devet poslanika pokreta Samoopredeljenje.

Nakon povratka u salu, suzavac je i treći put bačen.

Rašić je Beti rekao da će se poslanici vratiti u salu gde će biti nastavljeno zasedanje čim radnici sa ventilatorima "očiste" salu od suzavca. Ispred Skupštine Kosova se okupilo nekoliko stotina pristalica opozicije, koji protestuju protiv izbora Hašima Tačija za predsednika Kosova. Oni uzvikuju "Hašime, zelimo te u Dubravi (zatvor)" i "Zajednica neće proći".

Ranije danas, dve nepoznate osobe gađale su jajima poslanika opozicionog pokreta Samopredeljenje Aljbina Kurtija ispred zgrade parlamenta. Kosovska policija uhapsila je jednog od napadača.

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.