Radoš Bajić tuži Kragujevac zbog "Selo gori, a baba se češlja"

Radošu Bajiću koji je snimao pojedine epizode poznatih serija "Selo gori a baba se češlja" i "Ravna gora", Kragujevac je ostao dužan devet miliona dinara.

Nekadašnja kragujevačka vlast je snimanje poznatih serija prepoznala kao svojevrsnu priliku za reklamiranje Kragujevca i čitave Šumadije.

Jednoglasnom odlukom Skupštine grada, rešeno je finansiranje serija "Selo gori i baba se češlja" i "Ravna gora", kaže bivši kragujevački gradonačelnik Veroljub Stevanović, koji ne vidi ništa sporno u tome. "Ta se serija gledala, gleda se i gledaće se, i jedna i druga u čitavom svetu. Valjda grad ima koristi da se čuje za njega i da se o tome priča. S druge strane, ko je sve bio angažovan u toj seriji. Kompletne glumačke ekipe iz grada i okoline", kaže Stevanović.

Novac je isplaćivan u turama i tako bi bio isplaćen i preostali deo da je on ostao na vlasti, objašnjava Veroljub Stevanović. Od ukupno 85 miliona dinara, Kragujevac je Bajiću isplatio 76.

Gradonačelnik Kragujeva Radomir Nikolić nije hteo da se oglasi ovim povodom, a iz Grada su potvrdili da je sudski spor u toku, tako da će sudska presuda rešiti sudbinu Bajićevog novca.


Autor: B92

  • Orwell Vegan

    20.02.2016 23:51
    Sjasi vise
    Nije Kragujevac najveci prevarant. Objavite ako smete koliko RTS placa po epizodi izabranim likovima koji grade karijere i kuce parama pretplate. Da li ste svesni da je novac od pretplate ogroman, previse velik za slabe programe koji se prave, to se vidi iz aviona. Ajde vise dosta cutanja o korupciji i nepotizmu u kulturi.
  • Mile

    20.02.2016 23:03
    zakljucak
    Neka uzme izvrsitelja i svu kompletnu lazovsu svitu izbaci napolje.Dosta vise sa zasticenim lazovima i prevarantima pod okriljem vlasti.Ovakvim prevarama su zavili mnoge privrednike u crno a posle im salju izvrsitelje na adresu.Zasluzio je ovaj narod da ga vodi posten covek a ne lazov do lazova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.