Sirija: Još 16 osoba umrlo od gladi u Madaji

Još 16 osoba umrlo je od gladi u opkoljenom sirijskom gradu Madaji otkako je konvoj humanitarne pomoći ušao u taj grad tokom januara, saopštila je danas humanitarna organizacija Lekari bez granica (MSF).
Prema upozorenju ove humanitarne organizacije, na desetine žitelja Madeje je u opasnosti da umre zbog teške neuhranjenosti.
 
U opkoljene sirijske gradove, među kojima je i Madaja, 19. januara dopremljena je nova humanitarna pomoć, saopštile su Ujedinjene nacije.
 
UN, Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC) i sirijska humanitarna organizacija Crvenog polumeseca (SARC) dopremili su pomoć mestima Zabadani i Madaja, koji se nalaze u blizini granice s Libanom, kao i u Fuu i Kafraju u provinciji Idlib.
 
Oni su dobili pomoć u nafti, hrani i lekovima.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.