Novi Sad dobija groblje kućnih ljubimaca

Novi Sad će verovatno biti prvi grad u Srbiji koji će dobiti uređeno, legalno groblje za kućne ljubimce, saznaje 021.rs.

Odluku o realizaciji ovog projekata je donela Skupština grada kada je nedavno usvojila Strategiju održivog razvoja Grada do 2020. godine. Vrednost investicije je procenjena na 100 miliona dinara, a okvirno je zacrtano da bude realizovana 2019. ili 2020. godine.

U JKP "Lisje" kažu za 021.rs da su predložili izgradnju groblja za kućne ljubimce, ali da će konačnu odluku o realizaciji doneti Gradsko veće.

- Smatramo da bi ovaj projekat neophodan i afirmativan, kako sa stanovišta zaštite životne sredine, tako i sa etičkog aspekta - navode u gradskom pogrebnom preduzeću.  

Kako su naveli za 021.rs, groblje za kućne ljubimce svakako ne bi bilo izgrađeno u sklopu nekog od postojećih grobalja, gde se ljudi sahranjuju, već na izmeštenoj lokaciji, u zavisnosti od odluke Gradskog veća. Plan je da na ovom groblju budu sahranjivani mali kućni ljubimci.

Što se tiče finasiranja projekta, za sada u budžetu nije opredeljen novac jer prvo treba odrediti lokaciju, a i Novi Sad finasira neke veće projekte, pri čemu je okvirno predviđeno da se 100 miliona obezbedi iz gradske kase, samostalnih prihoda "Lisja" i donatora.

Inače, groblje kućnih ljubimaca postoji u Beogradu, ali je nelegalno.

Autor: 021.rs

Komentari 270

  • Lending Tree

    08.05.2018 16:30
    loan
    Da li imate finansijske ciljeve, ali izgleda da ste zaglavljeni zbog negativnih listinga? Da li ste pod Administracijom ili pregledom duga i da li vam je potrebna pomoć da je uklonite?

    Da li ste vi ili neko koga znate preopterećeni dugom i da li vam je potreban novac hitno? Mi vam možemo pomoći da oslobodite svoj tok gotovine pomoću zajma GENUINE i osiguran.

    Šta god bilo potrebno, nudimo kompletne usluge rehabilitacije duga, uključujući: Remont pregleda kredita. Da li vam je potreban kredit da biste platili svoje račune i

    očistite svoj dug? Da li vam je potreban hitan kredit ili poslovni zajam? Da li vam je odbijen kredit od vaše banke ili bilo kojeg finansijskog preduzeća? Da li vam je potreban kredit?

    da isplatite svoje račune ili kupite kuću? Da li vam je potreban kredit da biste započeli posao? Uzmite pristupačni kredit po niskoj kamatnoj stopi od 3% kontaktu Davanje kredita na:

    lendingtree@scotlandmail.com




  • He

    03.06.2016 12:10
    He
    Ima bolida ljubitelja, al ovaj je bas bas...
  • Bot

    12.04.2016 14:00
    Bot
    Na cemu si ti zasnovao svoju kalkulaciju jer je to tvoj projekat?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti