Koštunica se vraća u politiku, ide uz Treću Srbiju, a protiv DSS

Vojislav Koštunica vratiće se u politiku kako bi podržao koaliciju Vladana Glišića i Treće Srbije.

"U utorak će se koaliciji Vladana Glišića (Narodna mreža) i Treće Srbije pridružiti i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića, a do kraja kampanje podržaće ih i Vojislav Koštunica", rekao je za "Nedeljnik" izvor blizak nekadašnjem predsedniku Vlade Srbije.

Isti izvor tvrdi i da je cilj Koštuničinog povratka u politiku napad na koaliciju njegove nekadašnje stranke na čijem čelu je bio 22 godine, i Dveri.

Koštunica je pre dve godine dao neopozivu ostavku na mesto lidera DSS, posle loših izbornih rezultata. DSS na parlamentarnim izborima 2014. nije prešla cenzus prvi put od osnivanja 1992. godine.

Nakon odlaska Koštunice iz stranke, za predsednicu DSS izabrana je Sanda Rašković Ivić. Ona je jednom prilikom poručila da joj je žao što je Vojislav Koštunica napustio DSS, ali je ocenila da je izneverio članstvo, jer je stranku napustio kada je bilo najteže.

Podsetimo još i da su DSS i Dveri u januaru sklopile sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima. Sporazum podrazumeva poštovanje već utvrđenih načela politike DSS-a i Dveri, a to su neulazak Srbije u EU i NATO, protivljenje briselskom sporazumu i zalaganje za očuvanje Kosova u Srbiji.

Autor: Nedeljnik/foto: European Commission

  • Analitičar

    08.03.2016 21:26
    Ko to kaže
    ko to laže,Srbija je zemlja čuda i luda.Ipak šalu na stranu g.Vojislav nije baš toliko blesav,hm bar se nadam,za naše a i njegovo dobro.Mislim da su ovo sve spinovi.Naučio je čak i on da je politika u Srbiji kao karta...
  • panonius

    07.03.2016 13:16
    nemoj više pomagati i bazditi!
    Ovaj je ZABORAVIO da je bal vampira davno prošao. Ali kad ruje plaćaju - evo ga !!!! Koliko mačaka sad imaš ?!
    Jel ovaj izigrava sobaricu u nekom pozorištu "pa hoću , pa neću" a predstava za ovog je završena! Ruku pod ruku sa šekijem, pa malko zabave... More , teraj se u .... gde di ti je večno mesto!
  • NS

    06.03.2016 19:08
    ?
    Zavrsio je tamo gde je i poceo, NIGDE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.