Sukobi pristalica i protivnika Trampa u Čikagu

Vodeći kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp u poslednjem trenutku je otkazao miting u Čikagu strahujući da bi protesti zbog njegovog skupa mogli da prerastu u sukobe.
Više stotina demonstranata okupilo se ispred zgrade Univerziteta Ilinois u Čikagu nekoliko sati pre početka skupa Donalda Trampa. Iako je u poslednjem trenutku skup otkazan da "ne bi bilo povređenih", njegove pristalice i protivnici ipak su se sukobili.
 
Trampove pristalice uzvikivale su slogane u znak podrške, a došlo je i do fizičkih sukoba s njegovim protivnicima. Situacija se smirila kasije u toku večeri, a policija je uhapsila najmanje pet osoba.
 
Iz Trampovog izbornog štaba rečeno je da je američki milijarder posle razgovora sa policijom odlučio da otkaže skup. Policija u Čikagu je, međutim, tvrdila da je skup obezbedila, kao i da su preduzete mere da se okupljeni raziđu u miru.
 
Ranije ove nedelje više desetina zaposlenih na univerzitetu potpisalo je peticiju za otkazivanje skupa, uz ocenu da može da "stvori neprijateljsko i opasno okruženje za studente".
 
Republikanski senator Ted Kruz je izjavio je da je za nasilje kriva i retorika Donalda Trampa. "Politički diskurs u ovoj zemlji treba da bude bez pretnji na nasilje, bez ljutnje i besa i mržnje jednih prema drugima", rekao je Kruz.
 
Hilari Klinton, koja je kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata, izjavila je da ima mnogo ljudi koji su besni u SAD, ali da taj bes zajednički moraju da savladaju.
 
Donald Tramp danas bi trebalo da održi predizborni skup u Klivlendu, u državi Ohajo.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet