SVM predao listu za parlamentarne izbore

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila i biće na listi šesti.
Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" je predsednik SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je "SVM tačka pouzdanosti, tačka poverenja".
 
Koalicioni partneri SVM-a su Demokratska partija vojvođanskih Mađara i Partija mađarske sloge.
 
Listu je podržalo 11.698 građana.
 
Predsednik SVM-a Ištvan Pastor kazao je da ta stranka mora da se fokusira na izborni rezultat i da SVM "spokojno" ulazi u kampanju. "Zahvaljujem građanima koji su nam u roku od dva i po dana obezbedili ovaj broj potpisa. Nadamo se uspešnoj kampanji u kojoj ćemo svojim izbornim programom mobilisati biračko telo. Nadamo se da će SVM ostati parlamentarna stranka. Mislim da je to značajno za nas, ali i za ukupnu političku scenu", kazao je Pastor. 
 
Do sada je RIK proglasio pet lista na republičkim izborima. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)", dok će treća biti "Ivica Dačića - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".
 
Slediće "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", a zatim i "Dveri-Demokratska stranka Srbije - Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović".
 
Autor: agencije
  • Jelena

    12.03.2016 17:00
    Podrska
    Glasam za vas.
  • VladaN

    12.03.2016 16:35
    Sendviči
    Dakle gospodin pastor je ipak progutao sendviče iz 90'ih. Koja blamaža od čoveka. Nadam se da će ga njegovo glasačko telo kazniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.