U bombaškom napadu u Ankari ubijeno 37 ljudi

Broj žrtava najnovijeg bombaškog napada u turskoj prestonici Ankari porastao je danas za tri na 37, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.
Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćni napad, u kojem je još povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.
 
Eksplozija je odjeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati. Posle eksplozije čula se i pucnjava. Ta oblast je bila evakuisana zbog straha od novog napada.
 
Turski list "Hurijet" javio je da je jedan broj vozila zapaljen. Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok je stanica TRT izvestila da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa u kom se nalazilo oko 20 ljudi.
 
"Hurijet" podseća da su SAD upozorile pre tri dana svoje državljane na mogući teroristički napad u Ankari.
 
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će "terorizam biti bačen na kolena". On je dodao da napadi neće oslabiti odlučnost borbe protiv terorizma i da Turska nikada neće odstupiti od prava da brani sebe i svoje građane.
 
Autor: Tanjug
  • ...

    14.03.2016 11:52
    neka mi Bog oprosti na recima, zao mi je nevino postradalih, ali : ko se mača laća - od mača i pogiba. ne moze turska vlada u jednom delu svoje zemlje da vrsi pogrom i masakr brutalno paleci kurdska naselja a u isto vreme ocekujuci da joj nesreca ne pokuca na vrata.
  • ...

    14.03.2016 10:50
    Turska vojska pali zive Kurde po selima, ubijaju ih gde stignu. I zene i decu. Samo ko ne zeli da cuje i vidi - to ne veruje. A to sta finansiraju ISIL i snabdevaju ih naoruzanjem je druga prica. Pa vi samo gledajte Sulju i letujte u Turskoj. Bujrum!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.