Pokrajina optužuje Ministarstvo poljoprivrede za haotično delovanje

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu optužio je danas Ministarstvo poljoprivrede Srbije za "haotično delovanje" u mnogim oblastima, naročito u vezi s državnim poljoprivrednim zemljištem.
"To se najbolje ogleda u greškama počinjenim s državnim poljoprivrednim zemljištem", naveo je pokrajinski sekretarijat, optužujući Ministarstvo i da netačnim optužbama pokušava da skrenu pažnju javnosti sa gorućih problema. Sekretarijat je odbacio optužbe Ministarstva poljoprivrede da se oglašavao o seči deset hektara bagremove šume na Fruškoj gori.
 
"Želimo da obavestimo javnost i Ministarstvo poljoprivrede da je sve izrečeno na pogrešnu adresu, jer se ovaj sekretarijat, svestan svojih kompetencija i nadležnosti, po pitanju seče bagrema na Fruškoj gori nije obraćao ni ministarstvu ni javnosti”, navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo poljoprivrede negiralo je danas navode o ilegalnoj seči bagrema u Nacionalnom parku Fruška gora istakavši da se radi o planskoj seči. Ministarstvo je navelo da je te optužbe izneo Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.
 
Paori: Uzurpatoru će biti omogućeno da nastavi da obrađuje zemlju
 
Situacija oko državne zemlje u Somboru, što je jedan od uzroka sukoba pokrajinske vlasti sa ministarstvom, i dalje se ne smiruje. Poljoprivrednik iz Gakova Miodrag Garajski izjavio je danas da je paorima najavljeno da će uzurpatoru državne poljoprivredne zemlje u tom mestu uskoro biti omogućeno da nastavi da obrađuje zemlju na kojoj su poljoprivrednici iz protesta spavali duže od mesec dana.
 
On je rekao da će to biti omogućeno u četvrtak i petak, uz asistenciju policije i izvršitelja. Garajski je naveo da je rešenje paorima pokazao policajac iz Sombora i da je reč o nalogu stečajnog sudije. "Mi ćemo sutra uložiti žalbu na takvu odluku, ali ta žalba ne odlaže njeno izvršenje", rekao je ovaj poljoprivrednik.
 
On je dodao i da će poljoprivrednici biti prisutni na licu mesta, ali da im je rečeno i da će, ako budu pokušali da spreče postupak, biti uhapšeni.
 
Nalepnice "I ja sam paor"
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) štampala je i deli nalepnice na kojima piše "I ja sam paor" u znak podrške vojvođanskim poljoprivrednicima koji se protive uzurpaciji državnog zemljišta.
 
"I ja sam paor! Digni glavu, Vojvodino, dok je imaš!", piše na nalepnicama. U toj stranci je rečeno da su nalepnice štampane u znak podrške vojvođanskim poljoprivrednicima koji su izloženi "teroru države" i onih kojima je država omogućila da nekažnjeno uzurpiraju državno poljoprivredno zemljište.
 
Autor: Beta
  • "Дођош"

    23.03.2016 11:16
    "Дивљи запад" или ...
    ... ко пре земљи, његова земља ...
    ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina