FOTO: Srušena zaštićena zgrada banke zbog izgradnje solitera

Zgrada Komunalne banke, gde je bila smeštena Erste banka, danas je srušena, što je deo pripreme pred gradnju trinaestospratnog solitera u centru Novog Sada.
Napomenimo da je ta zgrada zaštićena kao spomenik od kulturno istorijske važnosti.
 
Prethodno je deo pešačke staze zatvoren, a pripreme za zidanje solitera počele su pre desetak dana.
 
Inače je o početku gradnje spornog objekta firme Galens, javnost informisana iz saopštenja JKP "Parking servis". Naime, preduzeće je saopštilo da će posle deset godina korišćenja, biti zatvoren privremeni parking u Ulici Narodnih heroja jer na tom mestu počinje zidanje spomenutog solitera.
 
Podsetimo da je gradnja objekta koji će biti u visini Glavne pošte, izazvala negodovanje velikog dela novosadske javnosti, ali da su gradske vlasti odobrile gradnju, bez posebnog odgovaranja na kritike, osim uopštenog obrazloženja da se radi o investiciji i da je uloga lokalnih vlasti da pomažu razvoj biznisa.
 
Osim primedbi da projekat izgradnje tako velikog objekata potpuno narušava i menja sliku užeg centra grada, u javnosti su se mogle čuti i kritike da će biti pogoršani saobraćajni i komunalni uslovi života u tom kvartu.
 
Uz sve to, lokalna vlast nema nikakvu garanciju da će investitor zgrade od 40.000 kvadrata i 13 spratova obezbediti makar podzemne garaže za parkiranje.
 
 
Autor: 021/Suzana Stojićević, foto: Suzana Stojićević

Komentari 104

  • novosadjanin

    23.04.2016 14:57
    Primer kako se moglo uraditi..
  • Sloba

    18.04.2016 21:33
    Priča se po gradu da je ta firma Galens , Dodikova firma !!!
    To sam čuo prošle godine kada su počeli da zidaju zgradu preko puta bivšeg Merkura u Rumenačkoj ulici.
  • //

    30.03.2016 18:17
    @Dragan NS- Crni Dragane pa vide li ti kako će to ružno i nakaradno, ma smešno da izgleda? Čošak će da bude kao stara fasada a onda odjednom mermer staklo i užassssssss na 13 spratova STAR WARS... To nema smisla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti