Tramp povukao svoju izjavu o kažnjavanju žena koje abortiraju

Favorit za nominaciju republikanaca Donald Tramp povukao je svoj predlog da žene koje abortiraju treba da budu kažnjene samo nekoliko sati nakon te izjave.

Međutim, istakao je da treba da budu kažnjeni oni koji izvode abortus.

Tramp je u sredu u debati o zabrani abortusa u gradskoj skupštini Viskonsina predložio "neku vrstu kazne" za žene koje abortiraju, ukoliko bi abortus bio urađen nezakonito.

Upitan o prirodi te "kazne", Tramp je odgovorio: "Nisam odlučio kakva kazna treba da bude".

Posle oštrih kritika, Tramp je, u skladu sa stavom Republikanske partije, rekao da samo doktori ili druge osobe koje izvode abortus treba da budu kažnjene, a ne žene, prenosi BBC.

Tramp, favorit republikanaca za predsedičku nominaciju, podržava uvođenje zabrane abortusa, uz neke izuzetke.

Abortus je u SAD legalan od 1973. godine, a samo Vrhovni sud ili ustavni amandman mogu to da promene.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Autor: Beta

  • zivan

    31.03.2016 09:31
    Prema Trampu bi trebalo biti objektivniji. Jeste da ccesto izjavljuje stavove koji izgledaju arhaicno cak i pristalicama republikanaca, ali, sa druge strane, zalazze se za znatno umanjivanje uloge, formacijske veliccine i finansiranja NATO pakta. Sam finansira svoju kampanju, vrh Republikanske stranke ga pokusssava diskreditovati jer nije kandidat ni vojnog lobija( to je bio Rubio, odustao od kampanje), ni naftnog, sto je Kruz...
  • Brus Vilis

    31.03.2016 07:53
    where is my mind?
    Kako je ovo blisko balkanskim shvatanjima rodne ravnopravnosti. Ali je opasno za objavljivanje. Šta ako sada nekom visokom funkcioeru SNS-a padne na pamet (ups!) da ovo uvrsti u nekakav skupštinski amandman? Šta ako mudri politički predstavnici našeg naroda pomisle da je to odličan način za preobrazbu manijaka? Ono kao, krivi ste zbog silovanja ove devojke, ali pošto ste sada otac oslobadjam vas kazne! Morate pažljivije birati tekstove koje objavljujete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).