Hrvatska zabranila Šešelju ulazak u zemlju

Nakon današnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju i brojnih reakcija koje je takva odluka izazvala, MUP Hrvatske zabranio je ulazak Šešelju u tu zemlju.
Lideru Srpske radikalne stranke ulazak u Hrvatsku zabranjen je zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, rečeno je u hrvatskoj policiji.
 
Portparolka policije Helena Biočić izjavila je da je MUP obavestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rešenje o odbijanju ulaska u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza. Prema njenim rečima, takva odluka je u skladu sa Zakonom o strancima koji predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.
 
Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je u neformalnom razgovoru s novinarima u Vukovaru da će Šešelj biti uhapšen ako dođe u Hrvatsku.
 
"Pa neka dođe, uhapsićemo ga", rekao je Orešković. On je naveo da je reč o čoveku koji pali zastave Hrvatske i EU, rekavši da očekuje reakciju Srbije.
 
Šešelja je ranije danas Haški tribunal oslobodio po svim tačkama optužnice.
 
Autor: agencije
  • Srijemac

    04.04.2016 15:22
    treci dio
    Gledao sam dakle Šešelja u haaškoj sudnici, iz zamračene i pregrijane sobe za posjetitelje, i shvatio kako on nekom drugom, paralelnom svemiru, gdje nije bilo Slobodana Miloševića i Osme sjednice, vjerojatno sada živi jedan drugačiji, običniji, sretniji život dostojniji čovjeka. Istina, on se i s ovim životom čini veoma zadovoljan. Neskriveno uživa u pažnji medija i razdragano se smije u kamere, ali uistinu, Vojislav Šešelj je veseo samo zato što je, siroče, glup.

    Početkom devedesetih je imao grandiozne planovima s kosovskim Albancima i Hrvatima, s promjenjivim se uspjehom udvarao voditeljicama političkih emisija iznoseći smjele teorije kako će nemilosrdno ubijati ili raseljavati nesrpsko stanovništvo iz svetih srpskih zemalja, grozio se neprijateljima kako će ih klati hrđavim kašikama i crven u licu, uvučenog trbuha ponosno marširao ispred redova četničkih dobrovoljaca. Ali, što je od čitavoga toga majmunskog paradiranja naposljetku ostalo?

    Srbija ni približno nije dosegla veličinu iz slavne srednjovjekovne Dušanove vladavine. I Karlobag i Karlovac i Virovitica su duboko na neprijateljskom teritoriju i nema šanse da ih u izgledno vrijeme, u iduća dva do tri stoljeća Srbi vrate, a albanskim je separatistima naum uspio i preko njihovih očekivanja, na Kosovu imaju nezavisnu i međunarodno priznatu državu. Osim toga, Šešeljevi su neobrijani i krezubi sokolovi potučeni, da ne kažemo razguženi, gdje god su došli ratovati, a političko krilo njihovog pokreta, Srpska radikalna stran
  • Srijemac

    04.04.2016 15:20
    drugi dio
    Vojislava Šešelja sudbina je poljubila kad su došli Slobodan Milošević, Osma sjednica, Jogurt revolucija i milijun Srba na Gazimestanu. Samo u takvoj čudnoj, zastrašujućoj, brueghelovskoj scenografiji s čudovištima i nakazama, on je mogao postati predsjednik i osnivač ozbiljne političke stranke, skupštinski poslanik i četnički vojvoda. U nekim drugačijim, sretnijim vremenima Vojislav Šešelj vjerojatno bi ostao beznačajni ćato u kancelariji bez prozora, činovničko spadalo s masnim burekom u otrcanoj akntašni, kojega nevoljna supruga preklinje: “Vojo, stoput sam ti rekla, ne dozvoli da te u kafani časte i ispituju o politici. Sramota, bre! Kako ne vidiš da ti se svet smeje i pravi budalu o tebe.”

    Gledao sam dakle Šešelja u haaškoj sudnici, iz zamračene i pregrijane sobe za posjetitelje, i shvatio kako on nekom drugom, paralelnom svemiru, gdje nije bilo Slobodana Miloševića i Osme sjednice, vjerojatno sada živi jedan drugačiji, običniji, sretniji život dostojniji čovjeka. Istina, on se i s ovim životom čini veoma zadovoljan. Neskriveno uživa u pažnji medija i razdragano se smije u kamere, ali uistinu, Vojislav Šešelj je veseo samo zato što je, siroče, glup.

    Početkom devedesetih je imao grandiozne planovima s kosovskim Albancima i Hrvatima, s promjenjivim se uspjehom udvarao voditeljicama političkih emisija iznoseći smjele teorije kako će nemilosrdno ubijati ili raseljavati nesrpsko stanovništvo iz svetih srpskih zemalja, grozio se neprijateljima kako će ih klati hrđavim kašika
  • Srijemac

    04.04.2016 15:17
    Jako dobar clanak
    ANTE TOMIĆ
    Taj bijednik Šešelj je imao jedan izrazito neuspješan život.


    U Haagu prije nekoliko godina iz polumračne sobe za posjetitelje kroz staklo sam gledao Vojislava Šešelja kako sluša završne riječi tužiteljstva. S vremena na vrijeme prenuo bi se da ispravi nešto što je upravo pročitala neka od zamjenica glavnog tužitelja Brammertza, no većinu vremena samo je šutke zurio, umorno trepćući, i takav nepomičan i trom, s beživotnim očima na rošavom licu, nalikovao mi je iguani u terariju. Bio je odvratan, kako je on i inače, ne samo svojim političkim stavovima, jedna odvratna, fizički neprijatna pojava. Ali, onda opet, neočekivano mi se prišuljalo jedno čuvstvo koje je izdaleka čak bilo nalik sažaljenju.

    On je ustvari, shvatio sam, jedno nesretno, korjenito sjebano ljudsko biće. S nekim se poput njega, nezgrapnim, pretilim, kratkovidnim i tepavim, vršnjaci rugaju valjda i u civiliziranim švedskim školama. Njegovo odrastanje u ovim našim poganim kasabama moralo je biti mučno. Mogu ga lijepo zamisliti. Kad bi ga ekipa uhvatila u đir, nije to bio prizor za slabokrvnije gledatelje. Drugovi su ga bezobzirno zlostavljali, a on se, da bi se obranio i djelovao odraslije i muževnije, razmetao sve okrutnijim i prostačkijim stavovima.

    Poslušate li Šešeljeve užasne izjave o Hrvatima, ili još užasnije o Albancima, pa psovke i opscenosti koje je izgovarao u haaškoj sudnici, pa gotovo nevjerojatne seksualne fantazije o Kolindi Grabar-Kitarović koje besramno objavljuje na Twitteru, jas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.