Novosađani izvin’te, bilo je grubo i neslano, danas je Prvi april

Naravno, nije predviđeno nikakvo dodatno rušenje novosadskih starih zdanja u Ulici Narodnih heroja kako je bilo napisano, sve je izmišljotina redakcije.

Žao nam je onih koji su se potresli. I onih koji su vest preneli ili zvali da se raspituju.

Žao nam je što ne možemo da demantujemo vest koja nije vest.

Verujemo da je u moru neverovatnih vesti koje čine našu svakodnevnicu, teško izdvojiti šta je šala, a šta zbilja jer nam stvarnost često liči na Njuz.net.

U svakom slučaju, danas je Svetski dan šale pa ga iskoristite, unesite malo dobrog duha i u svoj dom. Puštamo sada i komentare onih koji nisu naseli, a mnogo je takvih. Živi bili, hvala vam što ste deo armije od 348.173 ljudi koji se informišu na ovom sajtu.

Ako još niste, pročitajte izmišljenu vest...

Čisti se prostor za novosadske bliznakinje, rušiće se i Ekonomska škola

Najnovijim izmenama Plana generalne regulacije prostora starog gradskog jezgra, u koji je 021 imao uvid, predviđeno je rušenje još dve zgrade u Ulici Narodnih heroja, na brojevima 5 i 7, gde se sada nalazi srednja Ekonomska škola.

Ovaj plan još nije stavljen na uvid javnosti i predstavlja nastavak modernizacije ovog dela centra Novog Sada, gde je nedavno počela gradnja trinaestospratnice, a koja je izazvala negodovanje dela novosadske javnosti. Ideja je da i Novi Sad poput mnogih gradova dobije svoje bliznakinje, kao što Madrid ima staklene oblakodere poznate kao Kapija Evrope, Frakfurt nebodere Dojče banke ili zgrade Evropskog suda pravde u Luksemburgu.

To znači da bi se izgradio identičan moderni objekat koji preduzeće Galens gradi na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Narodnih heroja, a ko će biti investitor buduće zgrade bliznakinje znaće se tek kada Skupština grada definitivno usvoji plan što se očekuje početkom jeseni.

U planu je da se rušenjem dve stare zgrade počne s procesom modernizacije prvog dela Železničke ulice pa bi u bližoj budućnosti trebalo da dođe do preuređenja kompletnog Trga mladenaca, gde je takođe većina zgrada vrlo stara čime bi i Novi Sad ušao u grupu evropskih gradova koji će imati svoj poslovni City centar. Kako se navodi u objašnjenju predloga, proces urbanizacije i rušenja starih građevina započet sredinom sedamdesetih treba okončati u narednih deset godina, čime bi vojvođanska prestonica konačno stala rame uz rame sa modernim metropolama okrenutim budućnosti, a ne prošlosti po pitanju arhitektonskog nasleđa.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture saznajemo da do njih još nije stigao nikakav predlog vezan za rušenje postojećih zgrada koje su zaštićene kao spomenici kulture, ali se nezvanično može čuti da oni obično ne prave problem po pitanju modernizacije i uklapanja urbanističke celine u savremene tokove u arhitekturi. Pre svega jer ovim prostorom dominira velika zgrada Pošte iz ere real-socijalizma koja bi doprinela boljem utisku modernije estetske celine.

Inače, prilikom planiranja poslednjih izmena gradskim urbanistima je jedino predstavljao problem gde da se izmesti oko 2.500 đaka Ekonomske škole. Nezvanična informacija je da će oni do daljnjeg biti prebačeni u Hemijsku školu na Salajci, kao i u Karlovačku gimnaziju jer je procenjeno da tamo ima dovoljno kvadrata po đaku pa se odeljenja mogu popuniti budućim ekonomistima.

Autor: 021.rs

Komentari 125

  • Zoro

    03.04.2016 08:50
    Neprimereno...
    Istina nije daleko od ove "sale", ali ja moram da se izvinim, zbog neosnovanog napada,,,
    Situacija je zaista PREOZBILJNA, bez obzira na 1. april.
    Ni na "kraj pameti" mi nije bilo, da je ovo sala, zato sto se od ove vlasti u Novom Sadu, stvarno mogu ocekivati, BAS VELIKE BUDALASTINE!
    Isto kao i DS, i ova skrpljena, lopovska koalicija, ce to platiti, na ovim izborima!
  • /

    03.04.2016 00:05
    /
    nije daleko od istine.uskoro ce rusiti onu na cosku mike antica.
    posle 2000e je nekome zasmetao aystrougarski izgled pa je skinut krov da brze propadne
  • nemanja s

    02.04.2016 16:39
    tužan je grad u kojem je takva šala moguća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti