VIDEO: Buknuo rat u Nagorno Karabahu, ubijeno najmanje 30 vojnika i dečak

Najmanje 30 vojnika i jedan civil poginuli su danas u žestokim sukobima koji su izbili između snaga Azerbejdžana i Jermenije u oblasti Nagorno-Karabaha, oko koje se decenijama spore dve zemlje, javile su svetske agencije.
Obe strane se međusobno optužuju za upotrebu sile.
 
Prvi snimci iz Nagorno Karabaha objavljeni su na društevnim mrežama na kojima se vide tenkovi i druga vojna vozila na ulicama grada Stepanakerta.  Posle skoro 22 godine mira u Nagorno Karabahu su se ponovo sukobile jermenska i azerbejdžanska vojska.
 
Najnovije informacije kažu da u toj nepriznatoj republici i dalje vladaju neredi, kao i da se čuju pucnji koji dolaze sa granice sa Azerbejdžanom.
 
Jermenija i Azerbejdžan okrivljuju jedna drugu za provociranje koje je dovelo do sukoba. 
 
Osamnaest jermenskih vojnika ubijeno je u borbama sa vojskom Azerbejdžana u Nagorno Karabahu, izjavio je predsednik Jermenije Serž Sarkisijan. 
 
"Sa naše strane ubijeno je 18 vojnika, dok je 35 ranjeno", rekao je on u televizijskom obraćanju, ne precizirajući da li su oni pripadali separatističkim snagama u Nagorno Karabahu koje Jerevan podržava ili jermenskim oružanim snagama, prenosi AFP. 
 
Ranije danas, ministarstvo odrane Azerbejdžana saopštilo je da je u tim sukobima ubijeno 12 azerbejdžanskih vojnika i da je oboren jedan vojni helikopter. 
 
Jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je suprotna strana započela ofanzivu u noći 1. aprila uz upotrebu tenkova, artiljerije i avijacije. 
 
U žestokim sukobima koji su izbili između jermenskih i azerbejdžanskih snaga u Nagorno-Karabahu, ubijen je jedan dečak dok je još dvoje dece ranjeno.

Autor: agencije

  • ex chapman

    04.04.2016 10:48
    trgovci
    dok jednom ne omrkne drugom ne osvane - to ti je kapitalizam u jednoj, vrlo dubokoumnoj rečenici. nije u pitanju uopšte novac - novac je samo jedinica mera. bitno je ono što se meri - NEJEDNAKOST. nejednakost je izvor bogatsva jednih a siromaštva drugih. ponekad se postiže "ekonomijom", ponekad propagandom i ideologijom, ponekad ogoljenom silo (najčešće kombinacijom sva tri). u najekstremnijim slučajevima poseže se i za najekstremnijim instrumentom - ratom. ako neko od "nižnjih" ugrozi "poredak" odnosno odnos snaga u nejednačini nejednakosti - on mora biti zgažen. ako pri tome stradaju deca, to nije važno. propaganda je tu da sve opravda, sve dok smo ni na "pravoj strani"...
    u detalje ovog "novog" rata neću ni da ulazim. ako nekom nije jasno čemu i kome on služi u ovom trenutku - ne vredi ni objašnjavati
  • Goja

    03.04.2016 20:33
    Sad će i odande masovno krenuti izbeglice u Evropu. I na kraju će izbiti rat i u Evropi. Gde će onda?
  • Почуча

    02.04.2016 22:35
    Ма треба за Јермене ратовати :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).