Đoković ne staje, osvojio Majami uz četiri nova rekorda

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je šestog tenisera sveta Keja Nišikorija sa 2:0 (6:3, 6:3), pa je tako po šesti put osvojio Masters turnir u Majamiju.
Srpski teniser ne staje da obara rekorde, a današnjom pobedom nad Nišikorijem upisao je svoje ime na još četiri stranice istorije tenisa.
 
- Novak je postao najbolji igrač na Masters turnirima sa 28 osvojenih titula.
 
- Postao je najplaćeniji igrač na ATP turu, a zaradio je 98.199.548 dolara i tako prestigao Federera, dok je treći Rafael Nadal.
 
- Šestom titulom u Majamiju izjednačio je rekord Andre Agasija.
 
- Novak je prvi teniser koji je četiri puta "vezao" titule na Indijan Velsu i Majamiju.
  
U međusobnim duelima između Novaka i Nišikorija, najbolji teniser sveta vodi sa 7:3 u pobedama, uključujući i današnji duel.
 
Đoković je večeras igrao dosta agresivno, servis ga na početku nije dobro služio, ali je već početkom drugog seta podigao procenat prvog servisa, što mu je znatno olakšalo završnicu meča. Na osnovnoj liniji je bio veoma siguran, nije često izlazio na mrežu, a snažnim forhendom je diktirao tempo večerašnjeg finala. Nišikori je često napadao drugi servis Novaka, pokušavao je da vinerima skrati trajanje poena, ali mu se rizik nije isplatio. Ovo je 12 uzastopna pobeda našeg tenisera sa igračima iz TOP 10.
 
TOK MEČA:
 
Novak je današnje finale Majamija započeo izgubljenim servisom, ali je u narednom gemu uspeo da napravi ribrejk. S obzirom na to da se igra na nešto sporijoj podlozi, pa servis nije najjače oružje tenisera, Nišikori je pri rezultatu od 4:2 za Đokovića još jednom napravio brejk. Međutim, Novak je odmah vratio brejk Japancu i poveo sa 5:3. U narednom gemu je sigurno servirao, pa je set završio rezultatom 6:3.
 
U drugom setu Novak je zaigrao mnogo bolje i opuštenije, pa je to rezultiralo brejkom na samom početku seta. Sigurnim servisom je materijalizovao prethodno osvojen brejk, pa je poveo sa 2:0. U nastavku su i Novak i Kej čuvali svoj servis, a najbolji teniser sveta je pri vođstvu od 5:3 oduzeo brejk Japancu, pa je i ovaj set dobio sa 6:3.
 
Naredni Novakov turnir biće Monte Karlo, a počinje već za nedelju dana.
 
Autor: 021.rs
  • B

    04.04.2016 09:17
    Još Rolan Garos i OI, i slobodno svaku glavnu ulicu u svakom gradu da nazovemo po njemu, kao ranije po Titu :-) Svaka čast legendo! Najjači mentalni sklop u istoriji sporta!
  • Неђо из Кистања

    04.04.2016 00:15
    Србин
    Ноле је Србин, не заборавите!!! Ноле Србине, Ноле Србине....
  • Bubika

    03.04.2016 20:59
    Nole, ti si jedino svetlo i sunce građana Srbije. hvala ti za sreču koju nam daruješ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.