Sve više falsifikovanih GSP markica

Kontrola GSP-a utvrdila je da poslednjih meseci ima sve više falsifikovanih markica za prevoz, saznaje 021.rs.

U gradskom prevozniku su nam potvrdili da se pretežno radi o slučajevima falsifikovanja đačkih markica, i to fotokopiranjem. Tako je prošle nedelje policija uhvatila radnika jedne fotokopirnice koji je učenicima falsifikovao markice i protiv kojeg će biti podneta krivična prijava.

Ovo je najlošiji vid falsifikata i lako se otkrije pošto se na fotokopiji jasno vidi da nema holograma, i takvi falsifikati su ranije često nalaženi kod đaka.

"Iako se ovde radi o falsifikatima markica za prevoz za učenike koje se prave tako što jedan od đaka kupi markicu i onda je više njih iz razreda ili društva u školi fotokopira, primetno je da ovoga ima sve više. Oni koji ovo rade računaju da zbog gužve na vratima vozač nema dovoljno vremena da se zagleda dok mu pokazuju markicu. Zbog toga smo sada krenuli sa pojačanim kontrolama na većini linija", kažu u GSP-u za 021.rs.

U gradskom prevozniku podsećaju da svako koga kontrola uhvati sa falsifikovanom markicom gubi pravo na istu i dobija istovremeno i prekršajnu prijavu.

Autor: 021.rs

  • Čučuk Stana

    05.04.2016 10:04
    Ja sam za šverc što zbog novaca, što iz inata a i adrenalina koji te fine kontrolore vrati u pravi oblik, blago rečeno - kretene koji se iživljavaju na slabijima!! Nego hoće li neko da mi objasni šta su ili ko su KRKANI?
  • Mile

    04.04.2016 23:36
    Krivac je za sve šef SUK-a penzionisani policajac. Sve smo je rastuRio kontrolu,sveo na par ljudi, i sada radi Šta mu je volja ali zato prima i po visoku penziju i dobru platu kao vrsni poznavala c raznih malverzacija. Nisu tu samo falcifi kati ima tu malverzacija i malverzacija. ZaŠta je lično odgovoran po minuti šef SUK-a.
  • kralj

    04.04.2016 19:23
    pojačana kontrola
    A u "pojačanu kontrolu" idu majstori, kojih i onako nema dovoljno i imaju previše posla sa krševima od autobusa i manjkom rezervnih delova, spremačice, kuvarice i perači buseva, koji su nekvalifikovani za posao kontrole i VSS ekonomisti, pravnici i inženjeri sa preko 15 godina staža i "neodgovarajućom" stranačkom knjižicom.
    Vrhunac pameti neškolovanog i nesposobnog rukovodstva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti