VIDEO: Vožnja do autoputa potpuno završenim Bulevarom Evrope

Novosađani već nekoliko nedelja nesmetano voze potpuno završenom poslednjom deonicom Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa, ali je i dalje nepoznato kada će ona biti puštena u saobraćaj i šta se tačno čeka.

Kako se uverila reporterska ekipa 021.rs koja se jutros bez ikakvih problema provozala Bulevarom Evrope, saobraćajnica je završena i sada je manje od pet minuta potrebno da se sa Novog naselja ili Detelinare stigne do autoputa.

Kako smo čuli od Novosađana koji još od početka decembra koriste neotvorenu saobraćajnicu, radnike nisu videli nedeljama unazad i jedino što treba da se povremeno uradi je da se ukloni plastična prepreka kod kružnog toga, kada je ima.

Ova saobraćajnica uveliko skraćuje put od Avijacije do Klise ili autoputa Beograd - Subotica.

- Ne znam zašto još nisu otvorili Bulevar Evrope kada je sve završeno. I nadvožnjak preko pruge i novi most preko kanala DTD, pešačke I biciklističke staze, bukvalno sve. Počeo sam ovuda da prolazim kada sam čuo od kolege sa posla da tako skraćuje put sa Naselja do Klise. Uglavnom sam viđao vozila sa novosadskim tablicama da prolaze ovuda, ali pre neki dan je prošlo i nekoliko kamiona koji su tako izgleda izbegli ulazak u grad i otišli direktno ka Bačkoj Palaci - priča za 021.rs jedan od vozača kojeg smo zatekli kod plastične prepreke.

On dodaje da nije do sada viđao novosadske saobraćajce i da je primetio da neki radnici povremeno vraćaju plastične branike kako bi sprečili prolaz saobraćajnicom.

Podsetimo, poslednji rok koji je saopšten javnosti za završetak Bulevara Evrope bio je kraj 2015. godine, što je koliko se vidi na terenu i urađeno, ali saobraćajnica još nije puštena u promet. Inače, izgradnja IV faze Bulevara Evrope od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu kanala DTD i dalje ka autoputu počela je još 2012. godine i podrazumevala je gradnju nadvožnjaka preko pruge i mosta preko kanala.

Zbog spornih poslova oko tendera za izgradnju sada se vodi istraga jer je tadašnja uprava ZIG-a Borovici transport davala novac, a da ovi nisu izveli radove, zbog čega je izgradnja celog bulevara kasnila. Raskidanje ugovora je dovelo do dodatnog kašnjenja, a novi izvođači koji su naknadno uvedeni u posao su uz manja kašnjenja gradnju Bulevara skoro priveli kraju.

Inače, gradnja Bulevara Evrope je počela 2005. godine gradnjom dela trase na Telepu. Iako gradske vlasti ni jednom nisu izašle sa podacima koliko je Novi Sad izdvojio za gradnju cele ove saobraćajnice tokom protekle decenije, a u tu sumu spada i otkup zemljišta, projektovanje i drugi troškovi, neke nezvanične procene govore je da je Subotički bulevar, koji je kasnije preimenovan u Bulevar Evrope Novi Sad koštao od 50 do 70 miliona evra. Odnosno, kilometar novog bulevara je koštao oko 10 miliona evra.

Autor: 021.rs

  • sar

    15.01.2016 10:45
    Cekaju izbore to je u pitanju
  • w

    15.01.2016 08:59
    Bili su kamioni u decembru.
  • brka

    15.01.2016 08:51
    cekaju se izbori..... sve zveci kako nas....ili ne rade pa nema rezultata ili cekamo pogodan momenat da se njime pohvale, na srecu izbori su na prolece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.