LED ekran postavljen uz dogovor sa RTV-om

"Kompanija BPL Trading industry" potpisala je ugovor sa RTV-om oko postavljanja LED ekrana na zgradi Novosadske trgovačke omladine.

Direktor kompanije Vujadin Vukmirović izjavio je za "Blic" da je sve urađeno u dogovoru sa RTV-om i da je ugovor potpisan 30. novembra.

Ovaj ekran dužine 5,1 metar i visine 3,8 metara zakloniće prozore redakcije na slovačkom jeziku Radija Novi Sad, zbog čega su novinari protestovali. Inače, zgrada je arhitektonsko delo Đorđa Tabakovića pod zaštitom države.

- Ako su problem zaklonjeni prozori, konstrukciju ćemo da pomerimo iznad njih - kaže Vukmirović. On je naveo i da Zavod za izgradnju grada, koji je saopštio da nije izdao nikakvu dozvolu, nije nadležan za davanje dozvola za postavljanje reklamnih oznaka.

"Blicu" je direktor RTV-a Srđan Mihajlović izjavio da se nije bavio poslom oko postavljanja bilborda, dok direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Miroslav Kopanja nije mogao da kaže da li su odobrili postavljanje LED ekrana.

Podsetimo da je postavljanje LED ekrana počelo u ponedeljak i da su se odmah zaposleni na Radio Novom Sadu, kao i građani pobunili protiv postavljanja ogromnog led ekrana na zgradi u centru.

ZIG je saopštio da nisu izdavali dozvole i da je ovo slučaj za inspekciju, dok su u gradskim inspekcijama naveli da su pokrenuli postupak. Podsetimo još i da je Novi Sad pre nekoliko godina pooštrio uslove za postavljanje bilborda i drugih reklama na zgradama, nakon čega je usledila višemesečna akcija tokom koje su skoro potpuno proterane sve reklame sa zgrada u centru. 

Autor: Blic/021.rs

  • Klix

    14.01.2016 16:16
    BTW
    Aj Čekićar govori nešto u svoje ime. Neka se jave članovi redakcije da li su dobili mito?
    A koja glupost je i izjava: Ako su problem zaklonjeni prozori, konstrukciju ćemo da pomerimo iznad njih - kaže Vukmirović. Znači po ovome onda ispada da su radnici smislili DA BLOKIRAJU prozore, klima uredjaje, osnovno ljudsko pravo na dnevnu svetlost, najnormalnije uslove za rad.
    Podrška Slovacima - članovima redakcije i njihovim kolegama iz RNS.
    Da budalaštine bole, mnogi bi vrištali.
  • hahhahahah

    14.01.2016 14:15
    hahahah
    E ovo je srbija sazeta u ovaj mali novinarski clanak.
  • mia

    14.01.2016 13:24
    Molim vas, bez množine. Dakle nije pitanje po kom osnovu ONI daju dozvolu, nego kojeg je konkretno direktorića ovo privatni dil. Ako je tačno da generalni nema ništa sa tim, nako svakako ima. Bitno da je danas kran ponovo tamo i da radnici razmontiravaju to čudo sa zgrade . Ili možda samo pomeraju da ne bude preko prozora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti