Subotica: Građani svojim telima blokirali prolaz kamionima

Iako postoji zabrana prolaska teretnih vozila kroz Skadarlijsku ulicu u Subotici, stanovnici su morali da naprave živu barijeru kako bi zaustavili kamione koji i dalje tuda prolaze.

Atila Kenjereši, koji je stanovnik Skadarlijske, rekao je za 021.rs da već šest godina unazad teretni kamioni prolaze njihovom ulicom. Oni su pokušali da zaustave još jedan ulazak u ovu ulicu, i to svojim telima.

- Napravili smo barikadu autoprevozniku iz Kule koji je išao ka otpadu "Dado metala". Nas nekoliko je napravilo živi zid, a vozač kamiona je stao i izašao iz vozila jer nije mogao da pređe preko nas. Malo kasnije je došao i vlasnik "Dado metala" Dalibor Gregorčić, praktično je izbacio vozača iz kamiona i krenuo na nas. Mi smo se pomerili tri metara unazad, i kada je video da nemamo nameru da se povučemo izašao je iz svog kamiona, ušao u auto i otišao. Sreća što neko nije podleteo pod točak kamiona kojim je Gregorčić upravljao - rekao je Kenjereši.

Kenjereši je dodao i da su se zbog otpada koji se nalazi u njihovoj ulici više puta žalili gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju, koji je obećao da će problem biti saniran, ali je evidentno da se ništa ne rešava. Prema rečima Kenjerešija, gradonačelnik je poslao inspekciju da izvrši proveru rada "Dado metala".
 
- Na teren je izašla samostalna inspektorka za zaštitu životne sredine Ksenija Erdeg i u izveštaju je napisala da je sve regularno. Međutim, ja sam sa svojim sugrađanima u Gradsku kuću odneo dokazni materijal koji pokazuje suprotno i pokazao šefici službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Vesni Hajnal, a ona nam je potvrdila da "Dado metal" ne radi na način kojim je u izveštaju napisano - priča Kenjereši.

Blokada je trajala oko sat vremena, a ubrzo je došla policija i napravljen je zapisnik. Vozač kamiona je kažnjen jer nije poštovao zabranu prolaza za teretnjake.

Jedno od rešenja koje je ponuđeno jeste da se otpad izmesti na lokaciju bivše fabrike "Zorka", međutim, da bi se ovo ostvarilo potrebno je minimalno godinu i po dana, smatra Kenjereši.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".