SBB kupio IKOM, čeka se odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije

Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM).

Kako piše "Blic", ovom kupovinom, koju treba još da odobri Komisija za zaštitu konkurencije, SBB će postati jedan od najvećih komunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Još nije poznato koliko je SBB platio za IKOM.

Kako je rekao izvor "Blica" u SBB, ova kupovina je bila deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR, koji je 2013. godine kupio ovu kompaniju.

"KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi. Da bi to ostvarili, nastoje da kupe sve kompanije u ovoj oblasti koje mogu", poručio je on za blic.

IKOM je inače jedan od vodećih kablovskih operatera u Srbiji, koji je na tržištu prisutan više od deset godina, dok je SBB glavni operator digitalne i analogne kablovske televizije i interneta, a neku od njegovih usluga koristi skoro 800 hiljada domaćinstava.

Na čelu SBB-a se nalazi osnivač kompanije Dragan Šolak, dok je na čelu KKR grupe bivši direktor CIA. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.