"Juvitana" obustavila proizvodnju, radnici na prinudnom odmoru

Kompanija "Svislajon Takovo" (Swisslion Takovo) obustavila je proizvodnju u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji i u saopštenju navela da će, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika biti izmeštena na drugo mesto, gde se "mogu naći zdravstveno ispravne sirovine za proizvodnju dečje hrane".
Svi zaposleni od danas su na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda, koji se nalaze na lageru u fabrici, navedeno je u saopštenju.
 
Ministarstvo zdravlja je saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj pesticida. Te kašice su povučene sa tržišta. O tome opširnije pročitajte OVDE.
 
"Ukoliko se nalaz Ministarstva zdravlja pokaže tačnim, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji će biti trajno zatvorena", poručili su iz "Svislajona". Dodaju da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.
 
"Poslovni sistem Svislajon Takovo neće dozvoliti gašenje najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane Juvitana", saopštila je kompanija.
  • Trovači naraštaja

    12.11.2016 21:09
    Godinama, ali godinama upozoravaju stručnjaci da naši seljaci koriste i nekoliko puta veće koncentracije pesticida.
    Rusi nam vraćaju voće, povrće, ne jednom.
    Mogla bi se serija sastaviti od upozorenja preko televizije i stručnih emisija.
    Nikada ni jedan seljak nije na sud izašao zbog trovanja naroda.
    Ljudi su masovno neplodni, država pomaže.
    "Eba ga, neću ga ja jest'! " na pitanje što sipa koncentrat a ne razblaženo, dok gaji mladi luk. Brže mu raste, kaže.
    Otrov u čaši pružiti nekom, ili u hrani mu prodavati - pred Bogom je isto.
  • Pera

    12.11.2016 19:12
    Odmah povecati dozvoljene nivoe pesticida, fungicide i insekticida u vocu i povrcu kao i preradjevinama.

    Isto tako do izlaska iz krize obavestiti poljoprivredne proizvodjace da ne moraju da postuju karencu pre iznosenja svojih proizvoda na trziste ili pijacu. Potrebno je obavestiti najvise 1% poljiprivrednih proizvodjaca koji postuju karencu tako da trosak nece biti velik.

    U ovom slucaju najveca je krivica poljoprivrednih proizvodjaca koji su proizveli voce i povrce. Ako niste znali proizvodi se ne testiraju stalno vec prilicno retko po planu proizvodjaca. To se moze desiti i samo jednom u godinu dana.
  • ponja

    12.11.2016 17:09
    tradicija cuva decu
    Svi proizvodi Svislajona u zadnjih par godina su poskupeli a kvalitet aroma i ukus su se pogorsali , kao da neko ide na seriju i zaradu a ne na tradiciju kvaliteta iako znaju da su najcesci konzumenti deca.
    konkretno

    eurokrem otkad nema italijansku licencu je bez arome i brasnast je
    bevita ima tako ostru aromu da nemoze puno da se pojede ni sa mlekom
    dzemovi su ustvari marmelada a marmelade kao komina od pecenja rakije
    rakije sve sem viljamovke pletes jezikom posle trece
    euroblok i blokic se raspadaju u ustima kao da je presovani eurokrem novog loseg ukusa
    supe kao da je neko u kesicu sipao fals vegetu iz devedesetih
    ambalaza im je losijeg dizajna nego pre dvadeset godina jes da nju nejedemo

    Tako da me necudi sto se u juvitani nasao pesticid jer su i svi ostali proizvodi pretrpeli znacajne promene nastale rusenjem poluvekovne tradicije i povecanjem serije i profita .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.