Led na rekama može povećati cene goriva

Udruženje Naftnih kompanija Srbije (UNKS) saopštilo je da, ukoliko budu potrajale blokade plovidbe Dunavom, Savom i Tisom i problemi u železničkom saobraćaju, može biti ugroženo snabdevanje gorivom.
Ocenili su da su izuzetno niske temperature u Srbiji, ali i čitavom regionu, stvorile ovih dana ozbiljne probleme u logistici motornih goriva.
 
"Snabdevanje tržišta Srbije nije ugroženo, ali ukoliko prekid plovidbe Dunavom i Savom i problemi u železničkom saobraćaju budu potrajali, može doći do poremećaja. Ovome treba dodati i probleme u radu pojedinih rafinerija kao i probleme u transportu kroz druge zemlje", navodi se u saopštenju.
 
Prema podacima za prvih devet meseci ove godine, kako navode, oko 12 odsto benzina, 33,5 odsto evrodizela i čak 54 odsto TNG-a koje se potroše na tržištu Srbije potiče iz uvoza, a za prevoz goriva se uglavnom koristi rečni i železnički transport.
 
Navodi se i da uvoznici troše zalihe koje su formirali krajem prošle godine i primorani su da koriste skuplji kamionski prevoz te, ukoliko ovakvi vremenski uslovi potraju, to se može odraziti i na snabdevenost i na cenu goriva.
  • Oko mene riality

    13.01.2017 07:37
    Oko mene kurve i djankoze
    prave frku i ljute nervoze
    oko mene sve sami smradovi
    oko mene sela i gradovi
    Oko mene pederi, ubice
    i lopovi, teske haubice
    gospode, gde li pronalaze
    ovoliku djubrad i mamlaze
    Oko mene mracne pijandure
    ne mogu da prebrojim pandure
    neki novi bezobrazni klinci
    mislis dzukci, ono sarplaninci

    Ref.
    Jer, oko mene sve su ponavljaci djaci
    ili bolesnici ili manijaci
    oko mene neki mnogo jaki momci
    to su svi redom SNS diplomci
  • nss

    12.01.2017 10:28
    nss
    a jel pojeftinilo onda kada je u celom svetu pala cena...u srbiji nije pa tako ni sada ne izmisljajte led zimi kad mu vreme nije nego recite da ste spirili pare za novu godinu u toplini doma svog
  • nervirach

    12.01.2017 09:26
    @Osoba M , Posto kila? Prdonjo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.