Hrvati zainteresovani za Telekom Srbije?

Hrvatski telekom (HT) je kupovinom Crnogorskog telekoma napravio tek prvi korak u osvajanju regiona, piše Poslovni dnevnik.
Spekuliše se da bi ta kompanija širenje mogla da nastavi kupovinama u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji, piše ovaj list.
 
HT je sklopio sporazum o preuzimanju većinskog udela od 76,53 odsto u Crnogorskom telekomu od najvećeg mađarskog operatera, Mađar telekoma, za 123,5 miliona evra. List navodi da njegovi izvori, koje nije imenovao, tvrde da je HT u očima svog većinskog vlasnika, Dojče telekoma (DT), sada naslednik Mađar telekoma.
 
"To znači da HT, koji na preuzimanju u Crnoj Gori radi već godinu dana, ispituje teren i za širenje u Makedoniju, gde je Makedonski telekom takođe u većinskom vlasništvu Mađar telekoma. U poslednjih desetak godina Mađar telekom bio je uzdanica DT-a u regiji, ali se sada zbog nagomilanih obveza orijentiše na domaće tržište i konsolidaciju bilansa", navodi se u tekstu.
 
Dalje se dodaje da izvori bliski HT-u ističu da je jasan cilj kompanije da bude najveći telekom operater u Jadranskom regionu, te da zato i dalje sa velikom pažnjom prati šta će se dogoditi u Sloveniji koja je stopirala započeti proces privatizacije Telekoma Slovenije, čiji je glavni kupac bio upravo HT.
 
"Zatim, HT ispituje postoji li realna mogućnost da nasleđeni manjinski udeo u 'HT-u Mostar' kroz privatizaciju napokon poveća i tako počne da gradi snažnije prisustvo u BiH. U novoj podeli snaga između Mađar telekoma i HT-a ostaje i mogućnost da upravo najveći operater u Hrvatskoj postane kompanija preko koje će Dojče telekom ići u nova nadmetanja za privatizaciju Telekoma Srbije", piše Poslovni dnevnik.
  • Zivan

    12.01.2017 09:14
    Mikula
    Hrvatski Telekom je u vlasništvu Dojče Telekoma, tako da je reč o širenju po Balkanu nemačkog operatera...
  • Mikula

    11.01.2017 20:29
    Da da
    Hrvatska trenutno ima javni dug preko 85%!
    Trenutno prodaju elektro privredu HEP da bi otkupili akcije MOLa tj povratili INAu u drzavno vlasnistvo.
    Nema za cega ker da ih ujede i onda stigne ovakav tekst da su zainteresovani za nesto a nemaju ni za otkup dokumentacije istog....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.