Dajners klub Beograd podneo zahtev za stečaj

Dajners klub internešenel Beograd (DCIB) podneo je zahtev sudu za pokretanje stečajnog postupka, saopšteno je danas iz te kompanije, koju je preuzeo Erste kard klub (ECC).
Dajners klub Beograd podneo zahtev za stečaj
Foto: Pixabay
Razlog podnošenja zahteva je prezaduženost DCIB-a, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja bivšeg menadžmenta, protiv kog su podnete krivične prijave, navodi se u saopštenju.
 
Naime, nakon zaključenja transakcije kojom je ECC i formalno preuzeo vlasništvo nad Dajners klubom Beograd, utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i dju dilidžensa, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima i neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima je znatan te, kako se dodaje, dodatna ulaganja u sanaciju tih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana.
 
Iz tog razloga, bez obzira na značajnu dosadašnju investiciju ECC-a i gubitak koji iz toga proizlazi, donesena je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje stečajnog postupka. Reč je o potezu koji bi u ovakvim okolnostima preduzela svaka odgovorna kompanija, navodi se u saopštenju i dodaje: "Poslednjih dana održava se komunikacija sa svim nadležnim telima, uključujući Narodnu banku Srbije i davaoca franšize, američku kompaniju Diners club international (DCI). Pritom se intenzivno razmatraju alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Dajners kluba na tržištu Srbije".
 
Reč je, kako se objašnjava, o složenom postupku koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana, a konačna odluka se očekuje u idućih nekoliko nedelja o čemu će, odmah po njenom donošenju, javnost biti obaveštena.
 
"Iako u ovom trenutku ne može pružiti garanciju, ECC će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se u saradnji DCI-jem i ostalim uključenim stranama pronašlo alternativno rešenje za sprovođenje inicijalne ideje i razvoja poslovanja Dajners kluba na tržištu Srbije", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija