Agrokoru odobren novi kredit

Privremeno veće poverilaca Agrokora dalo je danas saglasnost vanrednoj upravi tog koncerna za potpisivanje ugovora o finansijskom aranžmanu od 480 miliona evra, objavio je Agrokor.
U taj iznos uključeno je i 80 miliona evra kredita koji su Agrokoru u aprilu odobrile domaće banke. U saopštenju se dodaje da je za dobavljače posebno predvidjeno dodatnih 50 miliona evra potencijalnog robnog kredita s refinansiranjem.
 
Novi kredit Agrokoru obezbediće vlasnici obveznica predvodjeni fondom "Knighthead Capital Management", a tranšu finansiranja na domaćem tržištu aranžiraće Zagrebačka banka, pod uslovom prethodnog dobijanja odobrenja tela banke, naveo je Agrokor.
 
"Ovo je zadnje kreditno zaduženje Agrokora pod vanrednom upravom, kojim ćemo stvoriti preduslove potrebne za uspešno restrukturiranje kompanije", rekao je vanredni poverenik Ante Ramljak.
 
Saglasnost za finansijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih poverilaca i vlasnici obveznica koji su bili danas na sastanku, a saglasnost su uskratili predstavnici neosiguranih poverilaca koje je predstavljala ruska Sberbanka, najveći kreditor Agrokora.
 
Hrvatski mediji objavili su da je Sberbanka juče Trgovačkom sudu u Zagrebu podnela predlog za izricanje zabrane kompaniji Agrokor i vanrednom povereniku da sklapaju nove ugovore o finansiranju prema "roll-up modelu". Njime se novim poveriocima omogućava priznavanje tzv. super senior prava za potraživanja nastala pre 10. aprila ove godine. Sberbanka smatra da takav model nije u skladu s hrvatskim propisima, ali je zagrebački sud taj predlog danas odbio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija