Formirana Radna grupa za rešavanje duga za naoružanje

Vlada Srbije formirala je Radnu grupu za rešavanje neizmirenih potraživanja Ministarstva odbrane i Jugoimporta - SDPR prema Etiopiji, Sudanu i preduzeću Tehnoimport sa Kube, objavljeno je u novom Službenom glasniku.
Formirana Radna grupa za rešavanje duga za naoružanje
Foto: Pixabay
Kako je objašnjeno, neizmirena dugovanja, čiji iznos u odluci Vlade nije naveden, nastala su od 1980. godine po osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora o isporuci naoružanja i vojne opreme.
 
Zadatak Radne grupe je da pregovara sa dužnicima i predloži rešenja u vezi sa potraživanjima. Radnu grupu čine predstavnici ministarstava odbrane, finansija, spoljnih poslova i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Jugoimporta.
 
Predviđeno je da se radna grupa sastaje po potrebi, najmanje jednom mesečno i da podnosi izveštaje nadležnom odboru najmanje svakih 60 dana, a Vladi najmanje svakih 90 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija