"Samsung suočen sa krizom bez presedana"

Generalni direktor južnokorejske elektronske kompanije Samsung, Kvon Oh-Hjun, podneo je ostavku na tu funkciju, jer je, kako je rekao, kompanija suočena sa "krizom bez presedana", uprkos očekivanom istorijskom profitu u trećem kvartalu.
"Samsung suočen sa krizom bez presedana"
Foto: Pixabay
"Srećom, kompanija sada beleži najbolje rezultate ikada, ali to je samo posledica odluka i investicija iz prošlosti. Budući da smo suočeni sa krizom bez presedana, verujem da je došlo vreme za kompaniju da krene ispočetka, sa novim duhom i mladim rukovodstvom, kako bi bolje odgovorila izazovima koje donosi ubrzano menjanje IT industrije", navodi se u njegovom saopštenju.
 
Njegova ostavka dolazi u trenutku kada se kompanija bori sa posledicama skandala zbog kojeg je čelni čovek Samsunga, Li Džae Jong, završio u zatvoru, jer je nudio mito bivšoj predsednici države Park Gun Hej.
 
Procenjuje se da je kompanija u periodu od jula do septembra ostvarila operativni profit od 14.500 milijardi vona (12,8 milijardi dolara), što je rekordna kvartalna dobit i gotovo trostruko veća od 5.200 milijardi vona iz istog perioda prošle godine.
 
Prodaja je, prema očekivanjima, povećana za 29,65 odsto na godišnjem nivou na 62.000 milijardi vona, a najvše je napredovao posao sa poluprovodnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.