Nobelovci o bitkoinu: Tako divna priča, još kad bi bila istinita

Dobitnici Nobelove nagrade i biznismeni kritikuju bitkoin, a najteža ocena došla je od nobelovca Džozefa Stiglica koji je rekao da bi bitkoin trebalo zabraniti.
Nobelovci o bitkoinu: Tako divna priča, još kad bi bila istinita
Foto: Pixabay
"Bitkoin je uspešan samo zbog potencijala koji ima zbog anonimnosti", rekao je Stiglic. Kako je dodao, bitkon nije čak ni društveno koristan.
 
Rober Šiler, takođe nobelovac, apelovao je na investitore da budu pažljivi jer bitkoin nema podršku ni vlada, ni finansijskih regulatora.
 
"To je tako divna priča. Još samo kada bi bila istinita", rekao je Šiler.
 
Direktor Goldman saksa Lojs Blankfejn kaže da je ta valuta iskljičivo sredstvo prevare, dok milijarder Karl Ikhan tvrdi da je reč o balonu.
 
Međutim, sve kritike nisu uspele da utiču na "divljanje" bitkoina ove nedelje. Petak je završio sa vrednošću od 10.700 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija