Trampova odluka o Kini izazvala gubitke na Vol stritu

Indeksi na Vol stritu danas beleže ogromne gubitke pošto je vlada predsednika SAD Donalda Trampa uvela takse na uvoznu robu iz Kine i ograničenja na kineske investicije.
Trampova odluka o Kini izazvala gubitke na Vol stritu
Foto: Pixabay
Kineska vlada je saopštila da će se braniti pa investitori strahuju od tenzija između dve najveće svetske privrede. Američke industrijske i tehnološke kompanije beleže neke od najvećih gubitaka, dok su i evropski indeksi završili duboko u crvenom.
 
Indeks Dau Džons je u minusu 2,9 odsto, Standard end Pur 500 od 2,5 odsto, a Nasdak od 2,4 odsto. U Evropi je nemački DAX pao 1,7 odsto, francuski CAC 40 za 1,4 odsto, a britanski FTSE 100 za 1,2 odsto.
 
Na istoku je prethodno Nikei porastao jedan odsto, južnokorejski Kospi 0,4 odsto, dok je hongkonški Hang Seng pao 1,3 odsto, a Šangajski kompozitni indeks 0,5 odsto.
 
Posle najave Trampove administracije da će uvesti ograničenja na kineske investicije i takse na oko 48 milijardi dolara vredan uvoz iz Kine, indeksi su pali kao ranije posle najave taksi na čelik i aluminijum.
 
Cene nafte su u padu. Vrednost referentne američke nafte, prema podacima Blumberga, pala je 1,4 odsto na 64,2 dolara po barelu, a nafte Brent za 0,8 odsto na 68,9 dolara po barelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija