Tramp podiže ulog u tarifnom ratu s Kinom

Predsednik SAD Donald Tramp dao je instrukcije američkom trgovinskom predstavniku da razmotri uvođenje dodatnih tarifa na uvoznu robu iz Kine vrednu 100 milijardi dolara, saopštila je Bela kuća.
Tramp podiže ulog u tarifnom ratu s Kinom
Foto: Pixabay
Ocenjujući ovaj potez kao "dramatičnu eskalaciju trgovinskog spora između dve zemlje", agencija AP navodi da vest stiže samo dan posle objave Pekinga da će primeniti više carine na uvoz robe iz SAD-a vredne 50 milijardi dolara, kao odgovor na prethodnu odluku Vašingtona o povećanju uvoznih dažbina na kinesku robu u istoj vrednosti.
 
Iz Bele kuće je rečeno da je Tramp naložio Kancelariji trgovinskog predstavnika SAD da razmotri da li bi dodatne tarife na uvoz robe iz Kine u iznosu od 100 milijardi dolara bile celishodne i, ako da, da utvrdi listu proizvoda na koje bi one trebalo da budu primenjene. On je takođe dao nalog državnom sekretaru za poljoprivredu da "sprovede plan za zaštitu naših poljoprivrednika i poljoprivrednih interesa".
 
"Kineske nezakonite trgovinske prakse, koje je Vašington godinama ignorisao, uništile su hiljade američkih fabrika i milione američkih radnih mesta", naveo je Tramp u saopštenju.
  • Joca

    06.04.2018 13:18
    Uskoro
    Nadam se da ce uskoro doci kraj bahatoj Americkoj politici,koja misli da moze celoj planeti da diktira pravila zivljenja na njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija