Iran zabranio kriptovalute

Centralna banaka Irana zabranila je upotrebu kriptovaluta u finansijskim transakcijama da bi sprečila krivična dela poput pranja novca i terorizma, piše list "Donija e ektesad".
Iran zabranio kriptovalute
Foto: Pixabay
Ovaj potez je deo napora iranskih vlasti da kontrolišu tržište valuta nakon što je nacionalna valuta rijal ovog meseca pala na najnižu vrednost svih vremena.
 
Zabrana se odnosi na sve monetarne i finansijske centre u zemlji, uključujući banke, finansijske institucije i menjačnice.
 
Kriptovalute, poput bitkoina, nikada nisu bile odobrene u Iranu, ali su bile dostupne na paralelnim tržištima.
 
Kriptovalute se kreiraju i razmenjuju nezavisno od banaka ili vlada.
 
Transakcije su uglavnom anonimne, ali se digitalna valuta može pretvoriti u gotovinu kada se položi na račune po kursu koji se određuje u onlajn trgovini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija