Hakeri ukrali milione iz banaka u Meksiku

Šef centralne banke Meksika naveo je da se dogodio hakerski napad na nekoliko banaka i da je u sumnjivim transferima nestalo između 18 i 20 miliona dolara, prenosi AP.
Meksiko je uspostavio sistem po kojem se mora sačekati jedan dan za transfer svake sume novce koja premašuje 2.500 dolara, posle hakerskog napada koji je iz nekoliko meksičkih banaka odneo oko 20 miliona.
 
Centralna banka objavila je uputstvo da banke imaju opciju da odmah isplate transfere klijentima koji su im poznati, dok je za ostale neophodan period od jedan dan da se transakcije obave.
 
Predstavnik udruženja banaka rekao je medijima da su hakeri najverovatnije duplirali važeća plaćanja između banaka, tako da su uplate sa jednom kopijom išle onima kojima je novac i predviđen, a druga kopija na račun hakera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija