Banke Unikredit i Sosijete Ženeral se možda spoje

Italijanska Unikredit banka i francuska Sosijete Ženeral razmatraju spajanje, što bi dovelo do integracije dve najveće evropske finansijske institucije, objavio je list "Fajnenšel tajms" (FT).
Banke Unikredit i Sosijete Ženeral se možda spoje
Foto: 021.rs
Izvršni direktor Unikredita Žan Pjer Mastije, koji je nekada je radio za Sosijete Ženeral, već nekoliko meseci razmatra ovu ideju, piše FT pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom. 
 
Rukovodstvo SocGen, takođe, razmatra mogućnost spajanja. 
 
Pregovori su, međutim, još uvek u ranoj fazi, dok bi nestabilna politička situacija u Italiji mogla da postavi novi izazov pred ostvarenje takvih planova. 
 
Iz Unikredita su u izjavi za "Blumberg" istakli da nikada ne komentarišu glasine i spekulacije, dok su u SocGen negirali "bilo kakve pregovore uprava o potencijalnom spajanju sa Unikreditom". 
 
Direktor Unikredita Mastije je za njujoršku agenciju u septembru izjavio da Unikredit ne planira nikakvu prodaju svojih aktiva ili akvizicije tokom 2019. godine. 
 
Unikredit banka sa sedištem u Milanu je prošle godine razmatrala potencijalno spajanje sa nemačkom Komercbankom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.