Telekom planira da kupi kablovske operatere

"Telekom Srbija" je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, izjavio je generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk.
Telekom planira da kupi kablovske operatere
Foto: Pixabay
U razgovoru za "Novosti", on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da "Telekom Srbija" neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.
 
Kaže i da "Telekom Srbija" ima finansijskih kapaciteta za te planove.
 
"Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbije, mislim da možemo još značajnije da investiramo i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama", ističe Ćulibrk.
 
On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46 odsto na tržištu mobilne telefonije i oko 25 odsto učešća u segmentu televizijskog sadržaja. Istovremeno, ukazuje da danas na tržište telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominanatna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera i više od 20 operatora fiksne telefonije.
 
"Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru, koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju", navodi Ćulibrk.
 
Osvrnuvši se na poruku iz Beča da je austrijski A1 nedavno najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu "Telekoma Srbija", Ćulibrk kaže da takvih informacija nema.
 
"Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu "Telekoma Srbija" jer smatram da naša kompanija vredi više", zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.
  • /

    17.07.2018 12:34
    /
    a kakve je ono kablove oliver dulic poceo kopati pa su ga skembali odmah potom?
  • Gari

    17.07.2018 12:29
    Naravno da planira kada ce tako imati uvid u kompletan internet saobracaj. To je raj za DB
  • Zivan

    17.07.2018 12:08
    Nije jasno zašto je država Srbija podsticala dominaciju bivse Šolakove firme na tržištu kablovskih operatera. Kada je na scenu došao američki KKR fond, sa bivšim čelnikom CIE kao glavnim, sve je praktično preraslo u monopol. Kako je maglovita budućnost operatera mobilne telefonije, a da nije značajan i na tržištu kablovske distribucije, Telekom zapravo namerava da učini ono na šta je prinuđen, inače bi izvesno propao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.