Vlasnici Njujorške berze najavili početak trgovine bitkoinom

"The Intercontinental Exchange" (ICE), vlasnici njujorške berze kapitala (NYSE), najavili su da će u novembru ove godine započeti trgovinu fjučersima kriptovalute bitkoin.
Vlasnici Njujorške berze najavili početak trgovine bitkoinom
Foto: 021.rs
Pritom će utemeljiti posebnu novu kompaniju koja bi, prema pisanju svetskih poslovnih medija, za misiju imala forsiranje bitkoina i digitalnih valuta kao mejnstrim finansijske imovine.
 
Nova platforma za trgovanje bitkoinom — Bakkt — razvijena je u saradnji s "Microsoftom", "Starbucksom" i "BCG-om". 
 
Analitičari ističu da bi ICE-ovo formalno "pokroviteljstvo" nad berzanskim listanjem bitkoina moglo institucionalne investitore, velike penzione fondove i osiguravače, učiniti manje skeptičnim prema ulaganju u kriptovalutu.
 
"Bakkt je dizajniran tako da omogućava fleksibilni ulazak u trgovinu bitkoinom za institucionalno, trgovačko i potrošačko učestvovanje u digitalnoj imovini, promovišući veću efikasnost, sigurnost i korisnost", rekao je tim povodom Kelly Loeffler, glavni izvršni direktor Bakkta.
 
On ističe kako će transparentno i integrisano tržište digitalnom imovinom dovesti do većeg poverenja u digitalnu imovinu na globalnom tržištu. Cena bitkoina je trenutno 7.500 dolara, dok je najveća cena bila 20 hiljada dolara, a švajcarska USB banka je nedavno objavila analizu prema kojoj bi bitkoin morao da dosegne vrednost od 213 hiljada dolara ako bi želeo da zameni ponudu američkih dolara.
 
Američki regulator "Commodity Futures Trading Commission" je do sada bio vrlo kritičan prema institucionalnoj upotrebi bitkoina i biće zanimljivo videti njegovu reakciju na ovakav zahtev ICE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.