Ekonomist: Beč najbolji grad za život, Beograd na 82. mestu

Beč je grad koji je najbolji za život po analizi "Economist intelligence unit", prenosi BBC.
Ekonomist: Beč najbolji grad za život, Beograd na 82. mestu
Foto: Pixabay
Prema godišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista Ekonomist, među prvih 10 gradova pogodnih za život su Melburn, Osaka, Kalgari, Sidnej, Vankuver i Kopenhagen.
 
Faktori koji utiču na rangiranje 140 gradova su, između ostalog, politička i socijalna stabilnost, bezbednost, zdravstvena zaštita i obrazovanje.
 
Prema Ekonomistu, grad u kojem je najmanje pogodno živeti je ratom razoreni Damask u Siriji. Među preostalih deset najlošijih gradova za život su Daka, Lagos, Karači, Alžir, Dakar. Kriminal, terorizam i rat su faktori koji su uticali na to da ovi gradovi budu loše rangirani, navodi se u analizi.
 
Beograd je na toj listi zauzeo 82. mesto.
  • Zivan

    14.08.2018 09:25
    Oduvek bio, pri tome je i grad u kome i siromašniji mogu biti zadovoljni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.