Više od 1.200 tužbi protiv BMW zbog povlačenja vozila

Više od 1.200 kupaca iz Južne Koreje podneće ove nedelje tužbe za naknadu štetu protiv nemačkog proizvođača automobila BMW.
Više od 1.200 tužbi protiv BMW zbog povlačenja vozila
Foto: Pixabay
Tužbe su najavljene zbog najnovijeg povlačenja vozila nakon serije požara na motoru, saopštila je domaća organizacija za zaštitu potrošača.
 
Prema saopštenju korejske Asocijacije potrošača, ukupno će 1.226 kupaca u petak podneti tužbe Centralnom okružnom sudu u Seulu, tražeći pojedinačno po 15 miliona vona (13.500 dolara) nadoknade za novac koji su potrošili na rent-a-car pošto njihovi automobili nisu bili u voznom stanju, kao i za pretrpljeni psihički bol.
 
Planirani sudski postupak dolazi u trenutku dok nadležne vlasti Južne Koreje ispituju uzroke zapaljivanja BMW-ovih motora. U dosadašnjem toku godine, zabeleženo je oko 40 slučajeva izbijanja požara na BMV-ovim automobilila, doduše bez povreda ili fatalnih ishoda.
 
Nemački proizvođač automobila pripisuje krivicu komponenti za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) kao "osnovnom uzroku" nedavnih požara. EGR ventil je jedan od glavnih uređaja koji se koriste za smanjenje emisije azotnih oksida iz dizel motora.
 
BMW-ova južnokorejska jedinica je prošle sedmice počela da povlači više od 106.000 automobila sa tog tržišta.
 
Policija je izvršila pretres u glavnoj zgradi BMW-a u Seulu, kako bi istražila da li je kompanija sakrila činjenice o defektu na vozilima koji je uzrokovao požare. Iz Metropoliten policijske uprave u Seulu, saopšteno je da je grupa od 30 inspektora poslata da izvrši pretres u sedištu BMW-a u kvartu Jungu, u centralnom delu glavnog grada Južne Koreje.
 
U Asocijaciji potrošača očekuju da će broj vlasnika BMW-a koji će se pridružiti tužbama porasti kako sudski proces bude odmicao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.