Sutra dolazi MMF, razgovori o platama i penzijama

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi sutra u Beograd radi razgovora o sprovođenju prvog pregleda programa podržanog Instrumentom koordinacije politika.
Sutra dolazi MMF, razgovori o platama i penzijama
Foto: 021.rs
Misija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boraviće u Srbiji do 4. oktobra, a sastaće se s ministrom finansija, guvernerkom Narodne banke Srbije, kao i drugim relevantnim ministrima i zvaničnicima.
 
Kako je rečeno, misija MMF-a će razmotriti poslednje fiskalne performanse i razgovarati o planiranju budžeta za 2019. godinu uključujući i mere poreske politike za rast, javne investicije, plate u javnom sektoru i penzije, a takođe će oceniti napredak Srbije u strukturnim reformama i razgovarati o reformskim prioritetima za iduću godinu. 
 
Inače, Odbor izvršnih direktora MMF-a polovinom jula odobrio je Srbiji novi program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike. 
 
Cilj programa je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda. Aranžman je odobren za period od 30 meseci, a predviđeno je da se napredak dogovorenog ekonomskog programa prati putem pet polugodišnjih razmatranja rezultata na kojima će se davati ocena njegovog sprovođenja.
  • tako jei MIlosevic

    25.09.2018 08:32
    sa M Marković
    nece oni nikog da obuzdavaju kad im je to sredstvo za unistavanje Srbadije koje vlast svojski koristi.
  • Zivan

    24.09.2018 14:48
    Bilo bi dobro da malo obuzdaju aktuelnu srpsku vladu, počela je da previše podiže penzije i plate u javnom sektoru, a bez osnove u ekonomiji.
  • Nina

    24.09.2018 13:26
    @Privatnik
    Slazem se sa vama da svi predju u privatni sektor,ali i da taj privatni sektor ne krade od radnika kao sto sam ja dozivela u Stylos groupu iz Novog Sada pa sada trazim pravdu u Strazburu a gazdurine u meckama od par desetina hiljada evra samo zato sto uvek imaju nekog u vlasti.Zakon o platama mora biti izglasan tako da je poslodavac u obavezi da svaki mesec isplati platu a ne kao sada da mu racun bude u blokadi 500-600 dana!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija