Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila pretnja

Kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija, ne bi predstavljala nikakvu pretnju, niti razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić za televiziju "Klan" iz Tirane.
Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila pretnja
Foto: 021.rs
"Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eliminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička", dodao je Ljajić.
 
"Klan" navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji. U izveštaju te televizije navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor uprkos političkim natezanjima oko te moguće kupovine i protivljenja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame.
 
"Klan" se, takođe, osvrće i na ideju zajedničkog tržišta i prenosi Ljajićevu izjavu da se to ne može postići protekcionizmom ili odbijanjima.
 
Televizija "Klan" navodi da ima mnogo srpskih investitora koji su zainteresovani za izgradnju hotela na albanskom primorju i da je ministar Ljajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatelje, kako bi izgradili budućnost i omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.
 
To, kako je naveo, od nas traži i Evropska unija u skladu sa Berlinskim procesom.
  • San do kan

    16.10.2018 10:06
    Ljajić se probudio, izgleda da kreću izbori za BNV
  • rale

    16.10.2018 08:50
    Koliko jadno i politički motivisano. Natežemo se sa Albancima oko Kosova, pa eto potrošiće Telekom Srbija milione eura da kupi tamo neki Albanski telekom samo da bi se dokazalo kako je Srbija jaka i moćna. Niti taj menadžment tamo hoće da ih tako neko kupi, niti će i Albanci verovatno hteti ostati na ugovoru sa tako kupljenom firmom. I tako ćemo potrošiti milone eura da ugasimo Albanski telekom jer nam se može. A Telekom u Srbiji skače na sve što političari narede.
  • Limanac

    16.10.2018 08:28
    Pa nisu baš toliko glupavi! Naravno da BIA ne bi propustila mogućnost da prisluškuje njima interesantne osobe u Albaniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija