Republička direkcija otkupljuje kukuruz po 17,5 dinara

Republička direkcija za robne rezerve Srbije otkupiće najviše 12.072.000 kilograma merkantilnog kukuruza ovogodišnjeg roda po ceni od 17,50 dinara po kilogramu, sa PDV-om.
Republička direkcija otkupljuje kukuruz po 17,5 dinara
Foto: Pixabay
Kako je danas saopštila Produktna berza Novi Sad, koja je posrednik u otkupu, kukuruz će Direkciji moći da prodaju poljoprivrdna gazdinstva, zemljoradničke zadruge i ovlašćeni skladištari Direkcije.
 
Minimalna količina koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog gazdinstva je 10 tona, a maksimalna 100 tona, od zemljoradničke zadruge minimalan otkup je 100 tona, a maksimalan 1.000 tona, dok se od ovlašćenog skladištara najviše može otkupiti 1.000 tona.
 
Merkantilni kukuruz mora biti domaćeg porekla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.