Starbaks prodaje više od 80 prodavnica u Evropi

Lanac kafića Starbaks (Starbucks) restrukturiraće svoje poslovanje u Evropi posle nekoliko godina slabije prodaje.
Starbaks prodaje više od 80 prodavnica u Evropi
Foto: Pixabay
Kompanija sa sedištem u Sijetlu prodaće 83 prodavnice koje ima u Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Luksemburgu svom dugogodišnjem partneru Alsei.
 
Alsea će takođe preuzeti poslovanje u 117 Starbaksovih lokacija u zemljama gde ima franšize. Alsea, sa sedištem u Meksiko Sitiju, već kontroliše više od 900 Starbaksovih radnji u Meksiku i Južnoj Americi.
 
Dogovor je sličan onom koji je Starbaks postigao 2016. kada je prodao svoje prodavnice u Nemačkoj.
 
Starbaks planira da zatvori kancelarije u Amsterdamu i konsoliduje svoje evropsko sedište u Londonu. To će uticati na 186 zaposlenih koji će moći da se prijave za posao u Londonu.
 
Starbaks će zadržati pržionicu u Holandiji koja zapošljava 80 ljudi.
  • /

    19.10.2018 09:07
    /
    kimi
    zato ce ih otvoriti kod nas sa cirilicnim logom.

    kod nas je taj nivo duboko ukorenjen.
    ove sadasnje zasladjene tikve je odgojila generacija kojoj je bilo kul da kupuju u butiku na spensu
  • kimi

    18.10.2018 23:07
    Jbt al sam ja glup, nista mi nije jasno sta sam procitao ...
    Enivej , s jedne strane mi je drago sto im poslovanje ne ide najbolje, to samo pokazuje da u Evropi i dalje ima Evropljana, kojima nije American way THE way , zaista je neverovatno kolike su oni ovce i kako se olako navuku na neki brend ,pa im nista sem toga ne postoji ..
    Pa tako imas da svaki Amer ide u Starbucks ili McDonalds,da ima iPhone ili Mac, da svako sem matorijih slusa "muzicare" za koje nikad niko ovde nije cuo ,i cim se pojavi neko nov koga poguraju mediji odmah postaje mega popularan..
    Naravno da ne zaboravimo i cene koje imaju ,pa cak i ako se otvori kod nas u Promenadi, tamo nece ici obicna raja nego oni iz NISa na pauzu, i nzm ostali fensici koji rade po IT kompanijama.. osim na pocetki zbog radoznalosti , tamo neces videti negog sa Motorola ,Tesla telefonom na stolu, nego neke sa Macom iPhonom,i finim utegnutim pantalonama i kosuljama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija