Jasna Đuričić dobitnica nagrade "Žanka Stokić"

Glumica Jasna Đuričić ovogodišnja je dobitnica nagrade "Žanka Stokić", koju dodeljuju Narodno pozorište u Beogradu, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.
Ova prvakinja Srpskog narodnog pozorišta i vanredna profesorica Akademije umetnosti u Novom Sadu poručila je da je veoma iznenađenja, jer se posle "Dobričinog prstena" nije nadala nikakvom priznanju.
 
"Izuzetna mi je čast što nagrada nosi ime velike Žanke Stokić, jer ona zauzima posebno mesto u našem pozorištu i esnafu. Priznanje je za mene posebno i zbog toga što je reč o 'ženskoj' nagradi, tim pre što žena u našem društvu još nije na onom mestu koje joj pripada. Verujem da je ovakva nagrada put i pokazatelj gde bi žena trebalo da bude", rekla je Jasna Đuričić za Novosti.
 
Ugledno priznanje dodeljuje se "glumačkoj ličnosti koja je obeležila pozorišni, filmski i TV život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza", a namenjeno je "aktivnom glumcu u punoj stvaralačkoj zrelosti"
 
Dosadašnje dobitnice nagrade su Svetlana Bojković, Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđević Dimić, Dara Džokić, Mirjana Karanović, Ljiljana Blagojević, Ljiljana Stjepanović, Mira Banjac i Anita Mančić. Ovogodišnjoj dobitnici priznanje će biti uručeno 15. maja, u podne, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
 
Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.