VIDEO: Četiri jahača apokalipse vidljiva samo dva sata dnevno

Skulpture slavnog Jason deCairesa Taylora najavljuju ekološku katastrofu koju očekuje svet ako se pod hitno ne preduzme nešto po pitanju klimatskih promena.

"Četiri jahača industrijske apokalipse" (The Four Horsemen of the Industrial Apocalypse) poslednje je delo u nizu inovativnog britanskog vajara i umetnika Jasona deCairesa Taylora koje je postavljeno uz nasip reke Temze u Londonu.

Skulpture u prirodnoj veličini obuhvataju prizore dva poslovna čoveka i dva deteta na konjima, koji umesto glava imaju pumpe za vađenje nafte.

Reka Temza nije odabrana slučajno. Naprotiv, ona je bila mesto trgovanja i mešetarenja sve od Gvozdenog doba što potvrđuju i krupni biznismeni. Deca su, s druge strane, simbol generacija koje očekuje ekološka katastrofa ako se nešto ne preduzme po pitanju klimatskim promena. Još radova britanskog umetnika možete pronaći na njegovoj službenoj stranici underwatersculpture.com.

Skulpture su postavljene na južnom nasipu četvrti Nine Elms u Londonu, a zbog izmena plima i oseka moguće ih je videti otprilike samo dva sata dnevno. Ovaj umetnik postao je popularan kao autor prvog podvodnog parka skulptura.

U videu pogledajte kako plima i oseka utiču na vidljivost "Četiri jahača industrijske apokalipse".

Autor: Punkufer

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.