Preminuo pisac Majkl Her

Pisac Majkl Her, koji je svojim romanom "Dispatches" (Depeše) predstavio razaranja Vijetnamskog rata, preminuo je posle duge bolesti u 76. godini, saopštio je danas njegov izdavač.
Bio je veliki poštovalac pisca Ernesta Hemingveja i, kao jedan od pripadnika "novog žurnalizma", zalagao se za primenu književnog stila i tehnike u tradicionalnom izveštavanju.
 
Njegova knjiga "Dispatches", objavljena 1977. godine, dve godine pošto su Sjedinjene Američke Države napustile Vijetnam, spada u obaveznu literaturu o ratu. "Ako mislite da ne želite da čitate više o Vijetnamu, grešite. Knjiga 'Dispatches' je izvan politike, retorike, pacifikacije, prebrojavanja tela...", rekao je književni kritičar Njujork tajmsa Džon Leonard kada je objavljena Herova knjiga.
 
Her je na početku karijere putovao i pisao za magazine pre nego što je 1967. godine ubedio urednika časopisa Eskvajer (Esquire) da otputuje u Vijetnam i piše mesečnu kolumnu. U Vijetnamu je ostao više od godinu dana, napisao nekoliko kolumni i prikupio materijal za knjigu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.